Hoofdpagina | Master of Science in de industriële wetenschappen: biochemie
Bio-Informatica (0910MAbio07)
Master of Science in de industriële wetenschappen: biochemie |
2010-11 |
3 |
90 uur |
|
Ja |
Ja |
Ja |
Verplicht |
Punt op 20 |
Ja |
Ja |
Docenten
Onderwijstaal
Onderwijsvorm
Begincompetentie
Geen voorkennis vereist
Eindcompetentie
AB_KI_02 - Polyvalente technische kennis |
AB_KI_03 - Specifieke technische kennis |
AB_OV_02 - Onderzoeksmethodiek |
AB_OV_03 - Uitvoeren van onderzoek |
Leerresultaten
-de student heeft basiskennis van theoretische en praktische aspecten die te maken hebben met het opstellen en oplossen van een numeriek simulatiemodel (KI3)
-de student kent en begrijpt de mogelijkheden en beperkingen van een gevorderde statistische gegevensverwerking, zoals variantie analyse (KI2, OV2)
-de student kan deze kennis in de praktijk brengen voor een aantal modelproblemen (OV3)
Inhoud
-Introductie tot verschillende aspecten van de BioInformatica
-Wiskundige aspecten bij het simuleren van chemische modellen; mogelijkheden en beperkingen
-Statistische verwerking van data (basisbegrippen bio-informatica).
-Introductie tot het werken met databanken met genetische informatie, het zoeken naar homologe sequenties en het visualiseren van resultaten.
Studiematerialen
cursusmateriaal
materiaal op het leerplatform
Evaluatie
Eerste examenkans | Tweede examenperiode (juni) | Mondeling examen | 50% | De resultaten van het werk tijdens het labo worden gebruikt als
leidraad voor de evaluatie van kennis van en inzicht in de aangeboden
leerstof. | Eerste examenkans | Tweede examenperiode (juni) | Opdrachten | 50% | Studenten werken enkele cases uit en geven de resultaten ervan vorm
in een verslag.
Voor afspraken, zie hoorcollege en labozittingen | Tweede examenkans | Derde examenperiode (augustus) | Mondeling examen | 100% | Studenten werken een verslag uit dat aan dezelfde eisen voldoet als
dat van de eerste examenkans. Dit verslag wordt tijdens de
mondelinge evaluatie besproken. Voor meer afspraken, contacteer de
docent. |