Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Postgraduaat in cultuur en economie

Paper


Opleiding Postgraduaat in cultuur en economie Academiejaar 2010-11
Volgtijdelijkheid op nvt Referentienummer PG-CIMIC-ECO_686
Studiepunten 10 Studietijd 300 uur
Opleidingsfase Eerste Programmajaar Creditcontract mogelijk Ja
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
Aard Verplicht Quotering Pass / Fail
Tolereerbaar Ja Tweede examenkans Neen

Docenten

  • Minne Guido

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

  • Groepswerk
  • Zelfstudie

Begincompetentie

- beschikt over de algemene eindcompetenties van een diploma hoger onderwijs - beschikt over een aantoonbare ervaring in het omgaan met andere culturen - staat open voor de maatschappij en de wereld waarin hij/zij leeft - is in staat om in concrete situaties op een effectieve manier met anderen te communiceren

Eindcompetentie

Leerresultaten

- de student is zich bewust van de geglobaliseerde wereld waarin hij/zij in leeft en van de economische impact ervan; - de student kan zich een beeld vormen en een eigen kritische analyse maken van de verschillende economische paradigma’s, ideologieën en concepten zoals die zich door de tijden heen hebben ontwikkeld; - de student is vertrouwd met concepten van diversiteitmanagement en weet deze toe te passen in de eigen professionele context; - de student is in staat om het gangbare economisch paradigma kritisch te bevragen; - de student beschikt over de analytische vaardigheden om economische en sociale ongelijkheden zowel binnen de eigen samenleving als in een geglobaliseerde context van Noord Zuid relaties te duiden.

Inhoud

Voor de POSTGRADUATEN . Voor deelnemers aan het Postgraduaat Cultuur & Economie zijn de volgende lessen van de BanaBa verplicht. 1. Sociale cohesie en hoe uitsluitingmechanismen vermijden in belangrijke levens-domeinen. (Erwin De Bruyn – 6uur) – 29/10/2010 – zie Interculturele Communicatie. 2. Klimaat, een kwestie van ethiek. (Peter Tom Jones – 3uur) – 14/12/2010 – zie Hoofdpakket1 3. Van eiland tot wereld: De krediet- en economische crisis. (Dirk Barrez – 3uur) – 19/01/2011 – Zie Hoofdpakket1 4. Internationale rechtvaardigheid in tijden van globalisering. (Toon Vandevelde – 3uur) – 26/01/2011 - Zie Hoofdpakket1 5. Nog 7 andere colleges te bepalen in overleg met educatief medewerker of modulebegeleider, mogen ook buiten CIMIC-aanbod liggen. Naast de groepsverwerking zullen de postgraduaatcursisten tevens een persoonlijke verwerking krijgen o.a. gebaseerd op de bijkomende lessen. PG: 25 studiepunten: 72 + 36 = 108 contacturen – studietijdbelasting: 625 uur. (Coëff.: 5,8)

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Cursussen

  • Reader Cultuur & Economie

Toledo (Digitale leeromgeving)

  • Opdrachten en studiemateriaal op Toledo

Evaluatie

Eerste examenkans - deel 1Tweede examenperiode (juni)Geïntegreerde evaluatie100%