Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Bachelor in het communicatiemanagement

Internationale communicatie 1 - Engels1


Opleiding Bachelor in het communicatiemanagement Academiejaar 2010-11
Volgtijdelijkheid op nvt Referentienummer COM_4814
Studiepunten 3 Studietijd 90 uur
Opleidingsfase Eerste Programmajaar Creditcontract mogelijk Ja
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
Aard Verplicht Quotering Punt op 20
Tolereerbaar Ja Tweede examenkans Ja

Docenten

  • Moonen Nathalie
  • Keller Raoul

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

  • Oefensessie
  • Zelfstudie

Begincompetentie

Het taalniveau Engels van de student bij de aanvang van Engels 1 moet minstens gelijk zijn aan het niveau beschreven in de vakgebonden eindtermen moderne vreemde talen Frans-Engels van het secundair onderwijs - 3de Graad - TSO, zoals beschreven door het Vlaamse Ministerie van Onderwijs op http://www.ond.vlaanderen.be/dvo/secundair/3degraad/tso/eindtermen/vreemdetalen_2009.htm.

Eindcompetentie

COM_AC_03COM_AC_03 - Verwerven en verwerken van informatieDoorgroeiniveau
COM_AC_04COM_AC_04 - Kritisch evalueren van het eigen functioneren en de werkomgeving en streven naar levenslang leren.Doorgroeiniveau
COM_AC_05COM_AC_05 - De interne en externe communicatie ondersteunen en verzorgen, zowel mondeling als schriftelijk communiceren, in minstens 3 vooraf gespecificeerde talen.Doorgroeiniveau
COM_AC_05.1COM_AC_05.1 - Op een genuanceerde en efficiënte manier met alle stakeholders mondeling communiceren in het Nederlands en op een behoorlijke manier in het Frans/Engels/Duits of Spaans, rekening houdend met de culturele verschillen, nationaal en internationaal, formeel en informeel.Doorgroeiniveau

Leerresultaten


  • De student verzamelt zelfstandig gerichte informatie via databanken, het internet of kranten en tijdschriften.

  • De student beoordeelt zijn bronnen op kwaliteit, betrouwbaarheid en relevantie.

  • De student maakt syntheses van Engelstalige teksten, waarbij hij toont dat hij algemene en beroepsspecifieke onderwerpen begrijpt en hoofdzaken van bijzaken onderscheidt.

  • De student kan iemand verwelkomen, aankondigen en voorstellen.

  • De student voert verder informele gesprekken en verwoordt kritische bedenkingen of een eigen mening op een vlotte manier.

  • De student gebruikt overtuigende argumenten om zijn standpunt kracht bij te zetten in gesprekken of een debat. Hij respecteert daarbij ook andermans visie.

  • De student creëert contact met de luisteraar en speelt in op de partner(s).

  • De student is tijdens de lessen regelmatig aanwezig, neemt actief deel aan de lessen en respecteert deadlines bij het afgeven van taken.

  • De student streeft naar kritische zelfevaluatie: verbetering van zijn taalgebruik. Daarbij werkt hij systematisch aan - woordenschatuitbreiding - taalstructuren (morfologie) - uitspraak - correctheid, spelling - zin voor nuance.

  • De student verwerft de basistechnieken om te communiceren via de grammatica en de algemene woordenschat.

Inhoud


  • grammatica: tense, aspect, voice, conditionals, reported speech.

  • lezen, luisteren, spreken en schrijven: authentieke teksten, beeld- en klankopnames worden gelezen / beluisterd, geanalyseerd, besproken en verwerkt.

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Handboeken

  • English Grammar In Use (with answers and cd-rom)

Evaluatie

Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Tussentijdse evaluatie100% Je wordt permanent geëvalueerd. Er is dus geen examen voor het opleidingsonderdeel Engels 1 in Januari, tenzij uitzonderlijk voor uitwisselingsstudenten, studenten met een werk- of sportstatuut of studenten die langdurig of frequent en gewettigd afwezig waren tijdens de lessen. De permanente evaluatie omvat: - Een praktische grammaticaproef op de computer (QuestionMark). Hiervoor moet je uit je handboek (cfr. studiemateriaal) de units 1-16, 19-25 en 38-52 beheersen. - Een aantal uiteenlopende opdrachten die je voorbereid. Een beschrijving van deze opdrachten + het nodige materiaal (teksten, audio en video) vind je op de S-drive --> Keller, Raoul --> 1COM - English 1 - ASSIGNMENTS 2010-2011.
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen met computer100% Het examen bestaat uit 2 delen: - Een praktische grammaticaproef op de computer (QuestionMark). Hiervoor moet je uit je handboek (cfr. studiemateriaal) de units 1-16, 19-25 en 38-52 beheersen. - Een gesprek over alle opdrachten die in het eerste semester werden behandeld. Tijdens dit gesprek mag je handgeschreven notities gebruiken. Een beschrijving van deze opdrachten + het nodige materiaal (teksten, audio en video) vind je op de S-drive --> Keller, Raoul --> 1COM - English 1 - ASSIGNMENTS 2010-2011. Hou er rekening mee dat de S-drive wellicht niet de hele vakantieperiode toegankelijk is wegens werkzaamheden aan het netwerk. Indien je nog materiaal van de S-drive nodig hebt, zorg dan dat je het begin juli download / kopieert.