Hoofdpagina | Bachelor in het officemanagement

Spaans 4


Studiepunten3Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar2Examencontract mogelijkJa

Docenten

  • Rouneau Inge

Onderwijsvorm

  • Oefensessie
  • Werkcollege
  • Zelfstudie

Begincompetentie

Eindcompetenties Spaans 3

Eindcompetentie

2.A. Als (meertalige) communicator toont de jonge professional aan dat hij via de geijkte kanalen een boodschap in verschillende talen zowel mondeling als schriftelijk aan de juiste doelgroep kan doorgeven; die boodschap bevat accurate, duidelijke, (qua vormgeving) aantrekkelijke informatie, aangepast aan de specifieke doelgroep. Hij kan voor opvolging zorgen indien nodig.

De student behelpt zich in een Spaanstalige omgeving.
De student begrijpt vertrouwde woorden en basiszinnen die hemzelf en zijn directe concrete omgeving betreffen, wanneer de mensen duidelijk spreken. Hij begrijpt korte, duidelijke en eenvoudige boodschappen en aankondigingen.
De student heeft een goede uitspraak en intonatie en kan zich op een begrijpelijke en grammaticaal correcte manier uitdrukken. De student gebruikt uitdrukkingen en zinnen om zijn directe omgevingen en de mensen die hij kent te beschrijven. Hij behelpt zich met de woordenschat en grammatica die hij kent. Hij kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden die een directe behoefte of zeer vertrouwde onderwerpen betreffen.
De student voert (telefoon)gesprekken over eenvoudige onderwerpen in alledaagse situaties.
De student gebruikt de correcte tijden van het verleden om een gebeurtenis te beschrijven.
In zijn contact met Spaanstaligen heeft de student respect voor interculturele verschillen en gebruikt hij de verschillende taalregisters.


5.A. Als kwaliteitsbewaker kan de jonge professional bij de uitoefening van de verschillende beroepsrollen instaan voor de kwaliteit van zijn eigen werkuitvoering.

De student voert taken uit met aandacht voor alle deelelementen, hoe klein ook, zodat hij een hoge mate van correctheid bereikt. Hij is leergierig en staat open voor andere culturen. Hij werkt zelfstandig, geeft blijk van doorzettingsvermogen en heeft oog voor detail. De student durft praten en wil leren uit zijn fouten. De student is kritisch, ook voor zichzelf.


European level scale: luisteren A1/A2 - spreken A1/A2 - lezen A2 - schrijven A2

Inhoud

Er wordt gewerkt met video's en teksten over uiteenlopende onderwerpen. De kennis uit Spaans 1,2 en 3 wordt verder uitgediept en toegepast op gebied van luisteren, lezen, schrijven en spreken.

De volgende grammaticale items worden behandeld:

- het gebruik van de verschillende tijden van het verleden
- de 'subjuntivo'
- de indirecte rede
- de 'pretérito pluscuamperfecto'

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Handboeken

  • En el mundo hispánico

Evaluatie

Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Mondeling examen100%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen100%