Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Vrije opleiding ind.wet. (KEUZEVAKKEN MASTER)

Seminaries landmeten (1011Malan08)


Opleiding Vrije opleiding ind.wet. (KEUZEVAKKEN MASTER) Academiejaar 2010-11
Studiepunten 3 Studietijd 0 uur
Creditcontract mogelijkJa
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
AardVerplicht QuoteringPunt op 20
Tweede examenkansJa Tolereerbaar Ja

Docenten

  • Beyens Jacob

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

  • Opdracht

Eindcompetentie

MA_AV - Communicatievaardigheden
MA_OV_01 - Kritische reflectie en onderzoekende houding
MA_OV_03 - Wetenschappelijke wijze denken en handelen

Inhoud

Van drie seminaries landmeten wordt een paper geschreven. De seminaries die hiervoor in aanmerking komen, worden besproken met de begeleidende docent.

Uit elk seminarie wordt één presentatie inhoudelijk besproken. De keuze van de te behandelen presentatie wordt gemaakt in samenspraak met de begeleidende docent. Het behandelde onderwerp wordt door de student verder uitgediept. Hiervoor zoekt de student naar alle mogelijke informatie zoals wetenschappelijke boeken en tijdschriften, publicaties, info op het net.. .

Van de behandelde presentatie en achtergrondinformatie wordt een paper geschreven van maximum vier bladzijden.

Voor de vorm, inhoud en bronvermelding van de paper wordt verwezen naar de handleiding van de masterproef. De papers worden analoog ingeleverd voor het einde van elk semester.

Studiematerialen

Evaluatie

Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Opdrachten100% Het volgen van de seminaries is verplicht (conform ER art 115 'Aanwezigheidsplicht).. De evaluatie gebeurt op basis van de papers, die moeten ingeleverd worden tegen een vooraf vastgestelde deadline (conform ER art 115 ’tijdig indienen van werkstukken’).
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Opdrachten100% De evaluatie gebeurt op basis van een individuele opdracht (paper) die ingediend wordt voor een vastgestelde deadline. Het onderwerp van de paper wordt, samen met de deadline, verdeeld na de proclamatie van de resultaten van de eerste examenkans. (conform ER art 115 'tijdig indienen van werkstukken')