Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Vrije opleiding ind.wet. (KEUZEVAKKEN MASTER)

Bedrijfsstage bouwkunde (0910MAboulan02)


Opleiding Vrije opleiding ind.wet. (KEUZEVAKKEN MASTER) Academiejaar 2010-11
Studiepunten 3 Studietijd 90 uur
Creditcontract mogelijkJa
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
AardVerplicht QuoteringPunt op 20
Tweede examenkansJa Tolereerbaar Ja

Docenten

  • Van Gysel Ann

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

  • Stage

Begincompetentie

Alle relevante opleidingsonderdelen van de ABA bouwkunde gevolgd hebben.

Eindcompetentie

MA_AV - Communicatievaardigheden
MA_IV_02 - Praktische vaardigheden

Leerresultaten

De student verwerft praktische ervaring in een bouwkundig bedrijf en inzicht in het beroep van bouwkundig ingenieur (IV2, AV).

Inhoud

De stage omvat een verblijf van optimaal 4 weken – maximaal 30 werkdagen (minimaal 3 weken - 15 effectieve werkdagen) in een bouwkundig bedrijf gedurende de maanden juli/augustus/september voorafgaand aan het academiejaar waarin het opleidingsonderdeel wordt opgenomen. De opdracht is technisch van aard, weerspiegelt het werk van een industrieel ingenieur in het bedrijf en wordt in samenwerking met het bedrijf uitgeschreven in kort stageplan (te vermelden op de aanvraag tot bedrijfstage). Tijdens de bedrijfsstage houdt de student een logboek bij dat de basis vormt voor zijn stageverslag.

De stage wordt opgevolgd door de stagecoördinator van de hogeschool, de dagelijkse begeleiding van de student gebeurt door de stagebegeleider binnen het bedrijf.

Na afloop van de stage zal de student hierover schriftelijk (stageverslag) en mondeling rapporteren.

De stage staat volledig los van de masterproef en mag niet uitgevoerd worden in het bedrijf dat promotor is van de masterproef van de student.

Studiematerialen

- Formulier 'Aanvraag tot bedrijsstage': in te vullen door de student in samenspraak met het bedrijf. In te dienen ten laatste 6 weken voor de aanvangsdatum van de stage.
- Stagecontract: Na goedkeuring door de hogeschool wordt een stagecontract opgesteld en ondertekend door de hogeschool, het bedrij en de student.
- Logblad-stage: verplicht in te vullen TIJDENS de stage
- Evaluatieformulier voor de stagebegeleider van het bedrijf

Evaluatie

Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Tussentijdse evaluatie50% De student wordt tijdens de stage in het bedrijf geƫvalueerd door de stagebegeleider van het bedrijf. De stageperiode is vastgelegd in het stagecontract. Tijdens deze periode is de aanwezigheid op de stageplaats verplicht (conform ER art. 115). De aanwezigheid wordt opgevolgd via een verplicht in te vullen logblad.
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Opdrachten30% Stageveslag: moet ingeleverd worden tegen de vooropgestelde deadline (conform ER art. 115)
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Opdrachten20% Presentatie: de student geeft een mondelinge presentatie voor twee leden van het onderwijzend personeel.
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Opdrachten100% De student herneemt zijn stage in juli/augustus voorafgaand aan de derde examenperiode. De evaluatie gebeurt op basis van het evaluatieformulier ingevuld door de begeleider in het bedrijf, het stageverslag dat moet ingeleverd worden tegen een vooraf vastgestelde deadline (conform ER art 115 'tijdig indienen van werkstukken') en een presentatie voor twee leden van het onderwijzend personeel.