Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Postgraduaat in het Afrikaans Mens- en Wereldbeeld

Paper


Opleiding Postgraduaat in het Afrikaans Mens- en Wereldbeeld Academiejaar 2010-11
Volgtijdelijkheid op nvt Referentienummer PG-CIMIC-AFR_686
Studiepunten 10 Studietijd 300 uur
Opleidingsfase Eerste Programmajaar Creditcontract mogelijk Ja
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
Aard Verplicht Quotering Pass / Fail
Tolereerbaar Ja Tweede examenkans Ja

Docenten

  • Minne Guido

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

    Begincompetentie

    - beschikt over de algemene eindcompetenties van een diploma hoger onderwijs - beschikt over een aantoonbare ervaring in het omgaan met andere culturen - staat open voor de maatschappij en de wereld waarin hij/zij leeft - is in staat om in concrete situaties op een effectieve manier met anderen te communiceren

    Eindcompetentie

    Leerresultaten

    - de student is vertrouwd met de kosmologie van het Afrikaanse mens- en wereldbeeld; - De student kan de brede politieke, economische en maatschappelijke context in Afrika duiden aan de hand van een aantal case studies die aan bod kwamen in de module; - De student weet de brede stromingen, actuele ontwikkelingen en problemen op het Afrikaanse continent te vertolken; - De student kent en herkent hoe vooroordelen en stereotypes van de Afrikaanse cultuur in media en beeldvorming worden bestendigd; - De student is in staat om de actualiteit van de ontwikkelingen op het continent te situeren vanuit een postkoloniale erfenis en gedachtengoed.

    Inhoud

    Deelnemers aan het Postgraduaat Sub-Sahara Afrika dienen extra: * de lessen rond wereldbeelden uit het Hoofdpakket1 van Thierry Verhelst (19 & 20/11/10) en Jean-Pierre Rondas (09 & 16/11/10) verplicht te volgen. * Tevens verwachten we dat postgraduaat cursisten minstens ZES andere colleges kiezen uit de rest van het BanaBa-aanbod. Dit gebeurt in overleg met educatief medewerker. * Naast je groepsverwerkingsopdracht zal hierover naar een persoonlijke verwerking van deze extra colleges gevraagd worden. PG: 20 studiepunten: 69 + 33 = 102 contacturen – studietijdsbelasting: 500 uur. (Coëff.: 5,9)

    Studiematerialen

    Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

    Cursussen

    • Reader Afrika

    Toledo (Digitale leeromgeving)

    • Opdrachten en studiemateriaal op Toledo

    Evaluatie