Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Bachelor in de interieurvormgeving

Kijkstage


Opleiding Bachelor in de interieurvormgeving Academiejaar 2010-11
Volgtijdelijkheid op nvt Referentienummer IV_3790
Studiepunten 3 Studietijd 90 uur
Opleidingsfase Derde Programmajaar Creditcontract mogelijk Ja
Examencontract(diploma) mogelijk Neen Examencontract (creditbewijs) mogelijk Neen
Aard Verplicht Quotering Punt op 20
Tolereerbaar Ja Tweede examenkans Neen

Docenten

  • Baccarne Bart

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

  • Stage/praktijkoefening

Begincompetentie

- De student herkent materialen en hun toepassingen in constructieprocessen.

- De student heeft een basiskennis van bouwconstructie.

Eindcompetentie

IV_01IV_01 - De student werkt met inzicht in de ruimtelijke, vormelijke, artistieke, functionele, esthetische en duurzame waarden van een omgeving.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus
IV_04IV_04 - De student verzamelt, selecteert en verwerkt op een kritische wijze informatie.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus
IV_08.07IV_08.7 - raadpleegt externe adviseurs en instanties.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus
IV_09.1IV_09.1 - beheerst de grafische voorstellingstechnieken.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus
IV_09.6IV_09.6 - legt een volledig en relevant projectdossier voor.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus
IV_09.8IV_09.8 - presenteert met een relevant beeldverslag.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus
IV_09.9IV_09.9 - produceert een relevant en gestructureerd schriftelijk verslag.Geen omschrijving in gedragsindicatoren in niveaus

Leerresultaten

- De student heeft inzicht in de verhoudingen die zich op de werf voltrekken tussen (interieur)architect, vormgever, bouwheer, aannemer, leverancier en uitvoerder.

- De student toetst de theorie rond afbouwconstructie aan de werfpraktijk.

- De student maakt een verslag van de gebeurtenissen op de werf, dat inhoudelijk volledig en duidelijk is en vormelijk (taal, layout, grafische vormgeving) onberispelijk.

Inhoud

De kijkstage schept voor de student de gelegenheid om de geleerde theorie te toetsen aan de praktijk en het is een aanvulling op de theoretische cursussen van interieurtechnieken en bedrijfsbeheer. Iedere student volgt gedurende het zesde semester een werf samen met een (interieur)architect of interieurvormgever naar keuze. Door met de professionele ontwerper mee op werfbezoek te gaan kunnen de verschillende bouw- en afwerkingsfases en de professionele relaties van dichtbij bestudeerd worden. Er moeten minimaal 4 werfbezoeken gedaan worden en minimaal 3 interieurtechnieken bestudeerd.

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Toledo (Digitale leeromgeving)

  • Opdrachten en studiemateriaal op Toledo

Evaluatie

Neerslag van de bezoeken wordt weergegeven in een stageverslag, bevattende beschrijving van ervaren situaties zowel technisch als relationeel, geïllustreerd met foto's, afbeeldingen en constructietekeningen (detailschetsen). Het verslag wordt mondeling voorgesteld aan de stageverantwoordelijke. De beoordeling gebeurt op basis van de mate waarin de materie door de student werd geassimileerd, en de kennis is opgenomen en doorgedrongen, alsook op de kwaliteit van de rapportering, zijnde duidelijkheid, volledigheid, structuur en layout van het verslag.



Door de aard van het opleidingsonderdeel is de organisatie van een tweede examenkans niet mogelijk. Op dit opleidingsonderdeel zijn de tolerantieregels van toepassing.



Eigendom:

Alle oefeningen (werkstukken, tekeningen, maquettes, prototypes,...) blijven eigendom van de school.



Afwezigheden evaluaties praktijkvakken:

Indien de student niet tijdig afgeeft, te laat komt of afwezig blijft op een evaluatie/tussenevaluatie zonder voorafgaandelijke afspraken met de vaktitularis krijgt hij/zij een 0 (nul) als beoordeling. Bij gewettigde afwezigheid (ziekte of afwezigheid door omstandigheden) wordt het secretariaat verwittigd vóór 8.30 uur en worden alle documenten ingeleverd vóór 12.00 uur. Er wordt voor de student een ander jurymoment vastgelegd tijdens de juryweek om zijn werk alsnog te kunnen presenteren. Het tijdig ingeleverde werk zal in ieder geval, met of zonder presentatie door de student, door de juryleden beoordeeld worden op het resultaat. Deze beoordeling houdt geen rekening met de omstandigheden. Zo deze omstandigheden het beoordelingscijfer beïnvloed hebben, zal dit meegedeeld worden aan de examencommissie. De examencommissie stelt hierop het definitieve beoordelingscijfer vast.

Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Opdrachten100%