Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Bachelor in het bedrijfsmanagement

Engels 2 (BLM)


Opleiding Bachelor in het bedrijfsmanagement Academiejaar 2010-11
Volgtijdelijkheid op nvt Referentienummer BM_3497
Studiepunten 4 Studietijd 120 uur
Opleidingsfase Tweede Programmajaar Creditcontract mogelijk Ja
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
Aard Verplicht Quotering Punt op 20
Tolereerbaar Ja Tweede examenkans Ja

Docenten

  • De Saeger Lutgardis

Onderwijstaal

  • Nederlands
  • Engels

Onderwijsvorm

  • Groepswerk
  • Oefensessie
  • Zelfstudie

Begincompetentie

Eindcompetenties Engels 1

Eindcompetentie

BM_AC_04BM_AC_04 - Kritisch evalueren van het eigen functioneren en de werkomgeving en streven naar levenslang leren.Doorgroeiniveau
BM_AC_05BM_AC_05 - De interne en externe communicatie ondersteunen en verzorgen, zowel mondeling als schriftelijk, in minstens 3 vooraf gespecificeerde talen.Doorgroeiniveau
BM_AC_05.1BM_AC_05.1 - Op een genuanceerde en efficiënte manier met alle stakeholders mondeling communiceren in het Nederlands en op een behoorlijke manier in het Frans/Engels/Duits of Spaans of Chinees, rekening houdend met culturele verschillen, nationaal en internationaal, formeel en informeel.Doorgroeiniveau
BM_AC_05.2BM_AC_05.2 - Op een genuanceerde en efficiënte manier met alle stakeholders schriftelijk communiceren in het Nederlands en op een behoorlijke manier in het Frans/Engels/Duits of Spaans of Chinees, rekening houdend met culturele verschillen, nationaal en internationaal, formeel en informeel.Doorgroeiniveau
BM_AC_06BM_AC_06 - Samenwerken als lid van een team en van de organisatie.Doorgroeiniveau

Leerresultaten

De eindcompetenties worden binnen het Europees taalniveau B1 à B2 gesitueerd.

1. Informatiebeheerder: 

1.1. De student zoekt zelfstandig informatie over een zelfgekozen topic i.v.m.logistiek op, synthetiseert en verwerkt deze met een of meerdere klasgenoten tot een degelijke gestructureerde Powerpointpresentatie. 

1.2. De student volgt wekelijks de Engelstalige nieuwsberichten, en selecteert een aantal items die hij synthetiseert en voorstelt aan de klasgenoten.

2. Communicator: 

2.1. De student communiceert op een gepaste wijze mondeling en schriftelijk in het Engels d.m.v. rollenspel en via brieven en E-mails in een beroepsspecifieke context. Hij hanteert daarbij een juist register (formeel/informeel) en past de regels van de grammatica correct toe.

2.2. De student presenteert een vakgerelateerd topic en een aantal nieuwsitems. De student begrijpt Engelstalige vakliteratuur en Engelstalige documenten. De student verwerkt zelfstandig Engelse beroepsspecifieke terminologie en gebruikt deze ook actief.

3. Kwaliteitsbewaker

3.1. Bij het opzoeken van informatie en bij presentaties staat de student kritisch tegenover gepresenteerde analyses, en evalueert zichzelf en medestudenten dusdanig.

3.2. Hij luistert actief naar feedback en streeft naar verbetering.

Inhoud

Tekstbegrip: lezen en beroepsspecifieke woordenschat: via beroepsgerichte teksten en oefeningen (deels in de klas, deels als zelfstudie). Opzoeken van Engelstalig materiaal voor de presentaties.

Schrijven: een zakelijke brief en E-mail

Grammatica: herhaling van de voornaamste basisgrammatica en focus op o.a. modal verbs, verschillen tussen Nederlands en Engels.

Spreken: Conversatieoefeningen en rollenspel (telefoneren, onderhandelen). Wekelijkse commentaar over actuele gebeurtenissen. Studenten geven ook twee presentaties in groep: een nieuwsbulletin van een hele week en een zelfgekozen (logistiek-gerelateerd) topic.

Luisteren: Studenten volgen het Engelstalige nieuws en rapporteren wekelijks in de klas. De student verwerkt zelfstandig de cursus voor zelfstudie "Thematic Vocabulary list and exercises for self-study".

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Cursussen

  • Cursus

Toledo (Digitale leeromgeving)

  • Opdrachten en studiemateriaal op Toledo

Evaluatie

De tussentijdse evaluatie test vooral het mondelinge aspect van het Engels.
De student geeft 2 presentaties:
1. een overzicht van één week nieuws
2. een logistiek-gerelateerd onderwerp.

Aanwezigheid en actieve participatie wordt ook in de tussentijdse evaluatie opgenomen.
Er zijn ook onaangekondigde tussentijdse oefeningen (zoals telefoneren)die meetellen voor het eindresultaat tussentijdse evaluatie.

Het schriftelijk examen gaat over de gehele leerstof (cursus en documenten op Toledo en zelfstudiecursus)

Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Schriftelijk examen60%
Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Tussentijdse evaluatie40%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Schriftelijk examen60%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen40%