Lessius Mechelen ects

Hoofdpagina | Bachelor in het bedrijfsmanagement

Computervaardigheden


Opleiding Bachelor in het bedrijfsmanagement Academiejaar 2010-11
Volgtijdelijkheid op nvt Referentienummer BM_556
Studiepunten 3 Studietijd 90 uur
Opleidingsfase Eerste Programmajaar Creditcontract mogelijk Ja
Examencontract(diploma) mogelijk Ja Examencontract (creditbewijs) mogelijk Ja
Aard Verplicht Quotering Punt op 20
Tolereerbaar Ja Tweede examenkans Ja

Docenten

  • Mertens Ann
  • Vandermotte Martine
  • Verdonck Hugo

Onderwijstaal

  • Nederlands

Onderwijsvorm

  • Oefensessie
  • Practicum
  • Zelfstudie

Begincompetentie

Eindtermen secundair onderwijs

Eindcompetentie

BM_AC_01BM_AC_01 - Kwaliteitsvol handelen door problemen o.m. flexibel, creatief en nauwkeurig op te lossen.Elementair niveau
BM_AC_03BM_AC_03 - Informatie verwerven en verwerkenElementair niveau
BM_AC_04BM_AC_04 - Kritisch evalueren van het eigen functioneren en de werkomgeving en streven naar levenslang leren.Elementair niveau
BM_AC_08BM_AC_08 - Klantgericht denken en handelen.Elementair niveau

Leerresultaten

1. De student past de basisfuncties zelfstandig en de gevorderde functies onder begeleiding via een tekstverwerkingsprogramma op korte en lange documenten toe waarbij hij een verzorgde en esthetische bladspiegel tot stand brengt rekening houdend met inhoud en structuur en met vooropgestelde normen tegen een vooropgesteld tijdsschema. De student kent de principes van een elektronische mailing. De student maakt een sjabloon en een formulier nauwkeurig aan of wijzigt deze met inbegrip van bestaande of nieuwe opmaakprofielen met aandacht voor een beperkte eigen creativiteit.



2. De student past op elk moment een professionele lay-out toe op bedrijfsgerichte documenten ongeacht het gebruikte softwarepakket.



3. De student gebruikt zelfstandig de functies van het besturingssysteem MS Windows XP en organiseert zijn digitale werkomgeving overzichtelijk d.m.v. het efficiënt beheren, kopiëren, verplaatsen en wissen van bestanden en mappen – rekening houdend met het gebruik van de juiste bestands/mappennaam.



4. De student maakt zelfstandig een praktijkgerichte slideshow met diagrammen en grafieken en de nodige dia-overgangen/effecten foutloos binnen een opgelegde tijd en houdt rekening met een verzorgde professionele lay-out. De student integreert of past zelfstandig de kennis en de kunde van de reeds verworven MS Office-pakketten toe.



5. De student beoordeelt begeleid zelfstandig het gevonden resultaat van het internet naar kwaliteit, gaat kritisch om met verschillende informatiebronnen.



6. De student controleert kritisch onder begeleiding zijn eigen eindresultaat gemaakt met een voor hem gekend softwarepakket en voert eventueel de nodige aanpassingen door.

Inhoud

Deze pakketten worden in het Engels aangeboden.

MS Word 2007: Tekstopmaak Alinea-opmaak Pagina-opmaak Secties Kolommen en tabellen Opmaakprofielen en inhoudstafel Werken met thema's Koppeling met het internet Formulieren Uitdiepen van gevorderde functies met het oog op het layouten van de scriptie.

MS Powerpoint 2007: Grondige uitdieping van de Powerpointmogelijkheden d.m.v. transfer vanuit de andere Officepakketten Masters beheren Kleurenschema's Diabeheer Actie-instellingen en hyperlinks Opbouw en overgangseffecten Slide Show

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Handboeken

  • MS PowerPoint 2007 - vernieuwde editie 2010
  • MS Word 2007

Evaluatie

Aanvullende informatie: de testen worden afgelegd met de Engelstalige versie 2007 van MS Office voor Windows

Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Tussentijdse evaluatie100%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen met computer100%
Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Tussentijdse evaluatie100%