Hoofdpagina | Bachelor in de interieurvormgeving

Projectatelier 3


Studiepunten30Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar3Examencontract mogelijkEnkel met het oog op behalen credit

Docenten

  • Foulon Guy
  • De Ruijter Herlinda

Onderwijsvorm

  • Practicum

Begincompetentie

Eindtermen projectatelier 2.

Eindcompetentie

Zie ook matrix algemene eindcompetenties (intranet).
- De student kan zijn ontwerpvaardigheden, conventies toepassen.
- De student kan (begeleid zelfstandig) een innovatief en logisch denk- ontwerpproces uitwerken - op schaal van een meubel en in een concreet en complex woonprogramma - en communiceren (digitale voortstelling 2D en fotorealistische 3D beelden/animatie).
- de student heeft oog voor een evenwichtige compositie, vormverhouding, textuur, kleur en materiaal en experimenteert met visualisatie- en presentatietechnieken.

Inhoud

I&M/Meubelontwerp:
Aan de hand van verschillende opdrechten een ontwerpmethodiek hanteren, creatief om te gaan met een concrete probleemstelling/programma van eisen van de kritische ingesteldheid aanscherpen. Op schaal van een meubel en op schaal van een complex woonprogamma. Vogende items komen aan bod: analyseren, compositie, kleur en vorm, innovatie, ergonomie, organisatie, context, voorstelling, communicatie, 2D, 3D, ethiek, tekenconventies. De technische uitwerking (complexe deelaspecten wonen) krijgt een belangrijke plaats in de uitwerking van de opdracht.

Waarnemend tekenen/Presentatietechnieken:
Oefeningen op het vrije hand tekenen van complexere ruimten (trappen, ...) en plaatst de menselijke figuur in deze ruimte. Digitale presentatietechnieken worden aangeleerd.

Bouwkundig tekenen:
Oefeningen op CAD-computer tekenen 3D.

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Evaluatie

Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Portfolio100%