Hoofdpagina | Bachelor in het officemanagement

Spaans 5


Studiepunten4Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar3Examencontract mogelijkJa

Docenten

  • Rouneau Inge

Onderwijsvorm

  • Werkcollege
  • Oefensessie

Begincompetentie

Eindcompetenties Spaans 5

Eindcompetentie

1.A. Als informatiebeheerder kan de jonge professional met de gepaste ICT-tools eventueel meertalige gegevens efficiënt verzamelen, verwerken tot in beroepscontext direct bruikbare informatie, die informatie beheren en doen doorstromen naar anderen. De student verzamelt efficiënt Spaanstalige gegevens vanuit betrouwbare, relevante bronnen. Hij verwerkt deze geselecteerde gegevens zelfstandig tot direct bruikbare informatie. Bij die verwerking kan hij de informatie analyseren, structureren, synthetiseren en presenteren met de daarvoor gepaste software. Hij gebruikt woordenboeken en grammaticale naslagwerken op een verstandige manier en doet verder opzoekwerk waar nodig.

2.A. Als (meertalige) communicator toont de jonge professional aan dat hij via de geijkte kanalen een boodschap in verschillende talen zowel mondeling als schriftelijk aan de juiste doelgroep kan doorgeven; die boodschap bevat accurate, duidelijke, (qua vormgeving) aantrekkelijke informatie, aangepast aan de specifieke doelgroep. Hij kan voor opvolging zorgen indien nodig. De student legt contacten met respect voor de interculturele verschillen.

Hij voert op een gepaste manier formele en informele gesprekken.
Hij presenteert mondeling of schriftelijk in een heldere, correcte taal.
Hij geeft de hoofdzaken van een Spaanse tekst, presentatie of speech mondeling weer in het Nederlands (resumerend en consecutief).
Hij beschrijft in correct Spaans (mondeling en schriftelijk) de hoofdzaken van een Nederlandse tekst, presentatie of speech die gaat over een gekend thema.
Hij vertaalt teksten over allerhande onderwerpen van het Spaans in het Nederlands (in mindere mate omgekeerd) met respect voor de stilistische en idiomatische eigenheden van de specifieke taal.
De student kent de Spaanstalige wereld. Hij is op de hoogte van de economie, de geschiedenis, de samenleving, de cultuur en de geografie en kan hierover praten in het Spaans adhv een mindmap.
In zijn contact met Spaanstaligen heeft de student respect voor interculturele verschillen en gebruikt hij de verschillende taalregisters.

3.C. De jonge professional kan zijn werk in tijd plannen, prioriteiten stellen, deadlines halen, ook als hij onder (zware) stress staat.

5.A. Als kwaliteitsbewaker kan de jonge professional bij de uitoefening van de verschillende beroepsrollen instaan voor de kwaliteit van zijn eigen werkuitvoering.

5.B. Als kwaliteitsbewaker kan de jonge professional bij de uitoefening van de verschillende beroepsrollen een bijdrage leveren tot het verbeteren van de kwaliteit van zijn beroepsomgeving. De student evalueert zichzelf en stuurt bij waar nodig..
Op basis van deze reflectie streeft hij ook naar een verdere (levenslange) ontwikkeling van de eigen competenties.
De student is leergierig en staat open voor andere culturen. Hij scherpt zijn kennis van het Spaans verder aan door in contact te (willen) komen met Spaanstalige tijdschriften, kranten, websites en andere media.
Hij voert taken uit met aandacht voor alle deelelementen, hoe klein ook, zodat hij een hoge mate van correctheid bereikt.
Hij heeft constructieve inbreng in een (multicultureel, multidisciplinair) team met respect voor de inbreng van de anderen

European level scale: luisteren B1 - spreken A2/B1 - lezen B1 - schrijven A2/B1

Inhoud

De student diept de verworven kennis van het Spaans verder uit, schriftelijk en mondeling. De grammatica en woordenschat die de vorige jaren aangereikt is, zal nu nog verder uitgebreid en actiever toegepast worden. Verschillende thema's die betrekking hebben op de Spaanstalige wereld zijn hiervoor het uitgangspunt. Volgende thema's komen aan bod: - geschiedenis van Spanje (beknopt) en Latijns-Amerika (zeer beknopt) - economie en samenleving - cultuur - streken in Spanje - streken en landen in Latijns-Amerika Aan de hand van deze thema's worden oefeningen gegeven: - luisteroefeningen - spreekoefeningen (conversaties, presentaties, tolkoefeningen) - schrijfoefeningen (teksten, vertalingen) - leesoefeningen


Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Handboeken

  • En el mundo hispánico

Evaluatie

Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Schriftelijk examen40%
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Portfolio10%
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Mondeling examen25%
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Tussentijdse evaluatie25%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen50%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Schriftelijk examen40%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Portfolio10%