Hoofdpagina | Bachelor in de interieurvormgeving

Kijkstage


Studiepunten3Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar3Examencontract mogelijkEnkel met het oog op behalen credit

Docenten

  • Baccarne Bart

Onderwijsvorm

  • Stage/praktijkoefening

Begincompetentie

- De student herkent materialen en hun toepassingen.
- De student heeft een basiskennis van bouwconstructie.

Eindcompetentie

Zie ook matrix algemene eindcompetenties (intranet).
- De student heeft inzicht in de verhoudingen die zich op de werf voltrekken tussen (interieur)architect, vormgever, bouwheer, aannemer, leverancier en uitvoerder.
- De student toetst de theorie rond afbouwconstructie aan de werfpraktijk.
- De student maakt een verslag van de gebeurtenissen op de werf, dat inhoudelijk volledig en duidelijk is en vormelijk (taal, layout, grafische vormgeving) onberispelijk.

Inhoud

De kijkstage schept voor de student de gelegenheid om de geleerde theorie te toetsen aan de praktijk en het is een aanvulling op de theoretische cursussen van interieurtechnieken en bedrijfsbeheer. Iedere student volgt gedurende het zesde semester een werf samen met een (interieur)architect of interieurvormgever naar keuze. Door met de professionele ontwerper mee op werfbezoek te gaan kunnen de verschillende bouw- en afwerkingsfases en de professionele relaties van dichtbij bestudeerd worden. Er moeten minimaal 4 werfbezoeken gedaan worden en minimaal 3 interieurtechnieken bestudeerd.

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Evaluatie

Neerslag van de bezoeken wordt weergegeven in een stageverslag, bevattende beschrijving van ervaren situaties zowel technisch als relationeel, geïllustreerd met foto's, afbeeldingen en constructietekeningen (detailschetsen).
Het verslag wordt mondeling voorgesteld aan de stageverantwoordelijke. De beoordeling gebeurt op basis van de mate waarin de materie door de student werd geassimileerd, en de kennis is opgenomen en doorgedrongen, alsook op de kwaliteit van de rapportering, zijnde duidelijkheid, volledigheid, structuur en layout van het verslag.

Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Opdrachten100%
Eerste examenkansTweede examenperiode (juni)Opdrachten100%