Hoofdpagina | Bachelor in het bedrijfsmanagement

Vierde taal Duits 3 (BLM)


Studiepunten4Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar3Examencontract mogelijkJa

Docenten

  • Mees Celine

Onderwijsvorm

  • Hoorcollege
  • Oefensessie
  • Zelfstudie

Begincompetentie

Eindcompetenties vierde taal Duits 1 + 2 (BLM)

Eindcompetentie

Eindcompetentie 1A
Als informatiebeheerder kan de jonge professional met de gepaste ICT-tools eventueel meertalige gegevens efficiënt verzamelen, verwerken tot in beroepscontext direct bruikbare informatie, die informatie beheren en doen doorstromen naar anderen.
1.1 de student verzamelt voor een opdracht de vereiste, eventueel meertalige gegevens efficiënt vanuit betrouwbare, relevante bronnen zoals www.goethe.de
1.3 de student verwerkt zelfstandig deze geselecteerde gegevens tot direct bruikbare informatie o.a.het samenvatten van teksten over import-export-logistiek.
2A: als meertalige communicator toont de jonge professional aan dat hij via de geijkte kanalen een boodschap in verschillende talen zowel mondeling als schriftelijk aan de juiste doelgroep kan doorgeven; die boodschap bevat accurate, duidelijke,(qua vormgeving) aantrekkelijke informatie, aangepast aan de specifieke doelgroep. Hij kan voor opvolging zorgen indien nodig
2.1 de student onderhandelt, overtuigt,adviseert in een face-to-face gesprek en aan de telefoon (bv. Beschwerde,Lieferungsverzug ...)
2.2 de student ondersteunt in een bedrijfsomgeving op een gepaste manier interne en externe communicatie , zowel schriftelijk als mondeling rekening houdend met de culturele verschillen, nationaal en internationaal, formeel en informeel o.a. Angebot, Bestellung opstellen.
2.3 de student communiceert in een bedrijfsomgeving mondeling en schriftelijk op een efficiënte manier : klachten behandelen en samen oplossingen zoeken voor bv. een te late levering.
2.5 de student bouwt met medewerkers en externe partners een relatie op en onderhoudt deze o.a. met een Geschäftspartner

Inhoud

Teksten: actuele onderwerpen, aangevuld met videoprogramma's en luisteroefeningen om de spreekvaardigheid te stimuleren.
Grammatica: herhaling van de basis + Konjunktiv I en II,Passiv,Rektion der Verben.
Korrespondenz:inleiding + Anfrage-Angebot-Bestellung-Auftragsbestätigung-Versandanzeige-Lieferungsverzögerung- Beschwerde

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Cursussen

  • Cursus

Handboeken

  • Duitse Basisgrammatica
  • Geschäftliche Telefonate
  • Unternehmen Deutsch aufbaukurs

Evaluatie


Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Schriftelijk examen50%
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Mondeling examen50%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Schriftelijk examen50%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen50%