Hoofdpagina | Bachelor in het bedrijfsmanagement

Engels 3 (BLM)


Studiepunten4Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar3Examencontract mogelijkJa

Docenten

  • De Saeger Lutgardis

Onderwijsvorm

  • Oefensessie
  • Werkcollege
  • Zelfstudie

Begincompetentie

Eindcompetenties Engels 2 (trajectschijf 2).

Eindcompetentie

De eindcompetenties worden binnen het Europees taalniveau B2 gesitueerd.

1A Informatiebeheerder
1.1. De student zoekt zelfstandig Engelse vak- of onderwerp-gerelateerde teksten en beoordeelt deze op hun betrouwbaarheid en relevantie.
1.3. De student zoekt zelfstandig informatie over een zelfgekozen topic i.v.m. culturele verschillen USA - UK op, synthetiseert, verwerkt en presenteert. De student begrijpt teksten voor native speakers en kan een Engelstalige film/programma zonder ondertiteling verstaan. De student begrijpt standpunten van tekstschrijvers of cineasten en kan deze kritisch analyseren. De student begrijpt Engelstalige vakliteratuur en Engelstalige documenten.

2A Communicator:
2.1. De student onderhandelt in het Engels in gesimuleerde rollenspellen en overtuigt in een verkoopsgesprek en sollicitatiegesprek. Hij drukt op een genuanceerde manier en in een correcte taal zijn standpunt uit en argumenteert.
2.2. De student past zijn taalregister aan aan de situatie. Hij kent het verschil tussen formele en informele taal. Hij hanteert een formele taal bij het schrijven en beantwoorden van klachtenbrieven. Hij kent ook de culturele verschillen tussen Europa, de UK en de USA.
2.3. De student hanteert een correcte Engelse taal in telefoongesprekken en brieven en E-mails in een beroepsspecifieke context.
2.8. De student verwerkt zelfstandig Engelse beroepsspecifieke terminologie en gebruikt deze ook actief.

Inhoud

Lezen en beroepsspecifieke woordenschat: beroepsgerichte teksten en oefeningen (zelfstudie met feedback in klas) en teksten i.v.m. de cultuur van de Engelstalige wereld (USA, Groot-Britannië, Engels als wereldtaal). Studenten brengen ook zelf teksten over deze onderwerpen aan.
Schrijven: klachtenbrief, en -mails en een CV.
Spreken: Conversatieoefeningen, rollenspel (sollicitatie en verkoopsgesprek).
Luisteren: film Bowling for Columbine
In de case studies worden de vier vaardigheden geïntegreerd ingeoefend.
De cursus Logistics English (met beroepsspecifieke teksten en woordenschat) en de powerpointpresentatie van A. Van Breedam moet verwerkt worden in zelfstudie.



Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Cursussen

  • Cursus

Toledo (Digitale leeromgeving)

  • Opdrachten en studiemateriaal op Toledo

Evaluatie

Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Tussentijdse evaluatie40%
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Mondeling examenBij het mondeling examen is er één vraag waarvoor geen voorbereidingstijd gegeven wordt, nl. solliciteren. 60%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Schriftelijk examen40%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examenBij het mondeling examen is er één vraag waarvoor geen voorbereidingstijd gegeven wordt, nl. solliciteren. 60%