Hoofdpagina | Bachelor in het bedrijfsmanagement

Engels 2 (BAF)


Studiepunten3Creditcontract mogelijkJa
Programmajaar2Examencontract mogelijkJa

Docenten

  • Gyselen Marie Christine

Onderwijsvorm

  • Werkcollege

Begincompetentie

Eindcompetentie Engels 1 - Trajectschijf 1

Eindcompetentie

De eindcompetenties worden binnen het Europese taalnivaeu B1 à B2 gesitueerd.

1.A Informatiebeheerder
1.1; 1.4; 1.5 Als informatiebeheerder verzamelt de student gegevens in het Engels; analyseert, structureert en synthetiseert de verzamelde informatie, zowel individueel als in groep. Hij verwerkt deze in een mindmap of kenniskaart en presenteert deze gegevens met behulp van audio-visuele middelen.

2.A Communicator
2.6; 2.7 Als communicator schrijft de student eenvoudige Engelse rapporten en brieven en kan hierbij onderscheid maken tussen formeel en informeel taalregister.

2.4 Hij/Zij beheerst de correcte presentatietechnieken en kan ze in de praktijk zetten.

2.9 Hij/Zij stelt vragen, verstrekt informatie in een gesprek (interactie klas) en neemt actief deel aan groepsgesprekken.
Hij/Zij verdiept zijn/haar economische woordenschat verder.

5.A Kwaliteitsbewaker
5.3 Als kwaliteitsbewaker weet de student zijn functioneren te evalueren en bij te sturen (presentaties en schriftelijke taken).
Hij/Zij doet ook een beroep op externe bronnen om de gewenste kwaliteit te behalen (internet, woordenboeken, overleg met medestudenten en docent).
5.12 Hij/Zij draagt ook constructief bij tot groepswerk en heeft respect voor de inbreng van anderen. (5.12)

Inhoud

Studie van economische topics uit:
- MacKenzie, I. (2002). English for Business Studies: A course for Business Studies and Economics students - Student's Book (Units 1-15) 2nd edition. Cambridge: Cambridge University Press (ISBN 0 521 75285 X)

- Woordenschat: uitbreiding van algemene woordenschat en idiomatische uitdrukkingen en van functionele woordenschat ivm het vakgebied financiën en verzekeringen; gedeeltelijk aangeboden als zelfstudiepakket.
- Spelling: occasionele spelling hints; verwijzingen naar leerstof van het eerste jaar.
- Grammatica: occasionele herhalingen van stof uit het eerste jaar; aandacht voor zinspatronen uit het Engels indien nodig.

- Mondelinge communicatie:
praktische oefeningen ivm communicatievaardigheid: presentatie van persoonlijk werk; lees- en luistervaardigheid mbt zakelijke teksten uit "English for Business Studies" units 1-15.
- Schriftelijke communicatie: Mindmapping: techniek om te noteren en/of samen te vatten; samenvatten van teksten; rapporteren van bevindingen en argumentatie omtrent een omstreden onderwerp; emails.

Studiematerialen

Meer info op de cursussen- en boekenlijst.

Handboeken

  • English For Business Studies Student Sbook 2 E

Toledo (Digitale leeromgeving)

  • Opdrachten en studiemateriaal op Toledo

Evaluatie

Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Tussentijdse evaluatie40%
Eerste examenkansEerste examenperiode (januari)Mondeling examenDe studenten krijgen de opdracht een formeel rapport te schrijven en mee te brengen naar het mondeling examen.60%
Tweede examenkansDerde examenperiode (augustus)Mondeling examen100%