Projectwerk voedingsindustrie (2009-2010)

In zes opeenvolgende projecten bestudeer je een bepaalde tak van de voedingsindustrie: bakkerij, brouwerij, zuivelverwerking, vleesverwerking, ... Daarbij worden de verschillende invalshoeken die aan bod komen in de hoorcolleges, geïntegreerd rond dergelijk thema: chemie, analyse, microbiologie, technologie, wetgeving, enzovoort

A. Algemene competenties

  • 01. Op een wetenschappelijke wijze kunnen denken en handelen
  • 02. Kunnen omgaan met complexe problemen
  • 03. Beschikken over het vermogen tot oordeelsvorming in een onzekere context
  • 04. Kunnen reflecteren op het eigen denken en werken en het kunnen vertalen van die reflectie naar het ontwikkelen van meer adequate oplossingen
  • 05. Beschikken over het vermogen tot communiceren van het eigen onderzoek en probleemoplossingen met vakgenoten en leken

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 05. Het vermogen tot originaliteit en creativiteit met het oog op het continu uitbreiden van de kennis en inzichten
  • 06. Kunnen samenwerken in een multidisciplinaire omgeving
  • 01. Kunnen gebruiken van methoden en technieken in onderzoek
  • 08. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk
  • 02. Kunnen ontwerpen van onderzoek

C. Beroepsspecifieke competenties    

A. Volgtijdelijkheid

Biowetenschappen (ABA) / / Fysica

B. Competenties

De verschillende thema's die in de projecten aan bod komen integreren telkens de inhoud van verschillende hoorcolleges. Bijgevolg is een brede basiskennis vanuit die verschillende vakdomeinen noodzakelijk voor een goede uitvoering van de projecten.

OO:
03100267
Code:
03100267
Vakcoördinator:
Johan Claes
Semester:
1+2
Studiepunten:
5
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend