Distributie- en transportmanagement (2009-2010)

De afgewerkte goederen moeten nog tot bij de klant geraken. Hoe dit op een goede en efficiënte manier gedaan wordt, leert de student in distributie- en transportmanagement. Eenmaal geweten welke klant best vanuit welk distributiecentrum beleverd wordt, kan er gestart worden met de planning van de transportmiddelen en het opstellen van de transportroutes. Welke goederen worden in welke vrachtwagen gestoken? Hoe moet de chauffeur dan rijden? Wanneer zullen de goederen bij de klant aankomen? Wat gaat ons dit kosten? De student maakt hierbij gebruik van professionele planningsoftware.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • BC1 De bachelor in de logistiek is in staat om klantgericht te denken en te handelen.
  • BC3 De bachelor in de logistiek is pro-actief, vooruitdenkend en houdt rekening met mogelijke gebeurtenissen in de toekomst.
  • BC16 De bachelor in de logistiek is in staat de voorraad integraal te besturen, beheren, administreren, te optimaliseren en is in staat voorraadbesturingssystemen te ontwikkelen.
  • BC18 De bachelor in logistiek is in staat leiding te geven aan transportactiviteiten, transportactiviteiten te plannen, contacten te onderhouden met logistieke dienstverleners en de keuze voor een modaliteit te onderbouwen.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
05101243
Code:
05101243
Vakcoördinator:
Raf Meylaers
Semester:
1
Studiepunten:
8
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
gespecialiseerd