In een viertal thema's komen belangrijke wetten en theorieën uit de natuurkunde aan bod. Van daaruit worden de technologie en de technologische processen toegepast in de voedingsindustrie, de voedselbereiding, de diëtistenpraktijk bestudeerd.
Deze onderwerpen kunnen handelen over vetbepaling, conserveringstechnieken, apparatuur gebruikt tijdens bereidingen, eigenschappen van vloeistofmengsels...
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 03. Kritisch reflecteren
- 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
- 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 08. Teamgericht kunnen werken
C. Beroepsspecifieke competenties
- C04 De voedings- en dieetkundige is in staat om in alle fasen van toegepast wetenschappelijk onderzoek in verband met voeding mee te werken.
- C05 De voedings- en dieetkundige analyseert voedingsmiddelen om de hygiëne en samenstelling te evalueren.
- C08 De voedings- en dieetkundige past wetenschappelijke inzichten toe bij het oplossen van voedings-en dieetproblemen.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Het vlot rekenen om oefeningen over eenvoudige toepassingen uit te werken zijn noodzakelijk. (cursus rekentechnieken 1°Ba VD)