De ganse productieketen komt in dit vak aan bod : vertrekkende van de land- en tuinbouw, via industriƫle verwerking, totdat het product door de consument uit het rek wordt genomen. Dus van melk tot kaas en van graan tot brood. Bovendien staan we stil bij de natuur en het milieu en de impact van onze productieprocessen op onze omgeving. Het is dus een eerste kennismaking met de levende materie waarmee we werken en de manier waarop de master biowetenschappen probeert vat te krijgen op die levende materie.
A. Algemene competenties
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 03. Projectmatig en methodisch handelen in functie van creatieve kennisontwikkeling
- 04. Vermogen tot kritische reflectie
- 06. In teamverband werken
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
- C03 Begrip hebben van de structuur van het vakgebied en samenhang met andere vakgebieden.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties