Veeteelt (2009-2010)

Studenten werven basis inzicht in de moderne veeteelt.

Via het vak veeteelt verwerven de studenten een basis inzicht in de verschillende veeteeltrichtingen. De biologische achtergronden van de voortplanting, lactatie, groei, wolproductie, eiproductie en leveren van arbeid worden besproken. Dit alles wordt in ons maatschappelijk kader geplaatst.

Via veevoeding verwerven de studenten een basis inverband met vertering, voederwaardering en voerbehoeften van verschillende diersoorten. Studenten kunnen een eenvoudige rantsoenberekening maken voor een melkkoe. 

 

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 03. Kritisch reflecteren
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
  • 10. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • AB1 - Omgaan met levend materiaal - Verantwoord en duurzaam omgaan met levend materiaal of in functie van levend materiaal.
  • AB3 - Commercieel verantwoord handelen - De student heeft inzicht in de commerciële geplogendheden binnen de sector en kan hiernaar handelen zowel administratief als marketingtechnisch.
  • AB-DZ-EC7: Adviseren van de klanten m.b.t. de verzorging van hun dier - 7A Klanten begeleiden en advies geven tijdens de consultaties - 7B Klanten aangepast diergeneeskundig materiaal verstrekken - 7C Begeleiden van klanten bij het ontslaan van patiënten.

A. Volgtijdelijkheid

Agro- en biotechnologie (PBA) / / Chemie

B. Competenties

Basis Chemie

OO:
03109115
Code:
03109115
Vakcoördinator:
 
Semester:
2
Studiepunten:
6
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend