Gegevensverwerking (2009-2010)

Van een bachelor wordt verwacht dat je informatie over je vakdomein kan opzoeken, begrijpen en verwerken. In het opleidingsonderdeel communicatie- en informatievaardigheden komen deze vaardigheden aan bod. Je leert hoe je gericht informatie over je vakdomein kan opzoeken en verwerken. Je krijgt hierbij de nodige taalkundige, technische en informatorische ondersteuning. In het vak rekentechnieken start je met een brugcursus om de belangrijkste rekenregels nog eens op te frissen. In een tweede deel herhalen we de begrippen uit de analyse. De nadruk ligt op rekenvaardigheid, de theorie is enkel ter ondersteuning.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • C02 De voedings- en dieetkundige kan een gepast voedings- en dieetadvies opstellen om de gezondheid te behouden en bevorderen.
  • C04 De voedings- en dieetkundige is in staat om in alle fasen van toegepast wetenschappelijk onderzoek in verband met voeding mee te werken.
  • C05 De voedings- en dieetkundige analyseert voedingsmiddelen om de hygiëne en samenstelling te evalueren.
  • C06 De voedings -en dieetkundige communiceert correcte wetenschappelijke informatie, ideeën en oplossingen m.b.t. voeding naar alle belanghebbenden (informatieverstrekker).
  • C07 De voedings- en dieetkundige draagt mee verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en het beheer van de voedselverstrekking.
  • C08 De voedings- en dieetkundige past wetenschappelijke inzichten toe bij het oplossen van voedings-en dieetproblemen.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
06002262
Code:
06002262
Vakcoördinator:
Katrien De Meester
Semester:
1+2
Studiepunten:
4
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Deeltijds eerste deel
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend