Volgende aspecten komen aanbod en worden verwerkt in behoeftenormen voor dieren of voederwaardecijfers voor voedermiddelen:
- Verteerbaarheid en de benutting, energiebenutting en –waardering, eiwitbenutting en –waardering, vetten, koolhydraten, vitaminen, drinkwater, niet- nutritionele veevoederadditieven .
De verwerking van deze materie leidt tot een rantsoenberekening voor melkvee.
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
Toelichting:
De studenten kunnen uitleggen wat verteren van de verschillende voedingsnutriënten inhoud.
De studenten kunnen omschrijven wat de verschillen zijn op vlak van vertering tussen éénmagige dieren en herkauwers.
De studenten kunnen de achtergronden van verschillende voederwaarderingssystemen uitleggen en deze gebruiken bij rantsoenberekeningen.
De studenten kunnen de behoeften van dieren op vlak van voeding weergeven in praktisch bruikbare cijfers.
De studenten kunnen een eenvoudige rantsoenberekening maken voor een melkkoe.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Algemene chemie
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Eigen nota’s
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving