Inleiding tot de eenheidsbewerkingen
Zuivelproducten
- centrifugatie en homogenisatie
- kaas
- yoghurt
- boter en botermelk
- consumptie-ijs
Bierbereiding
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 08. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 05. Een appreciatie kunnen maken van de onzekerheid, de ambiguïteit en de grenzen van de kennis
C. Beroepsspecifieke competenties
- C01 Systematische kennis hebben van de kernelementen van een discipline.
- C02 Gedetailleerde kennis hebben, geïnspireerd door de nieuwste ontwikkelingen van de discipline.
- C03 Begrip hebben van de structuur van het vakgebied en samenhang met andere vakgebieden.
Toelichting:
De studenten kunnen het processchema van de verschillende producten beschrijven en verklaren.
De studenten kunnen de werking van de gebruikte apparatuur beschrijven en verklaren.
De studenten kunnen verbanden leggen tussen de verschillende productiestappen.
De studenten kunnen de juiste terminologie gebruiken om deze productieprocessen te beschrijven.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Kennis van dierlijke en plantaardige grondstoffen
Algemeen technologisch inzicht
Biochemie
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Claes Johan, 2004, Levensmiddelentechnologie. Niet gepubliceerde cursus, KHKempen, Geel
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving