Expeditie (2009-2010)

- Internationale instellingen - Douane: taken - Tussenpersonen in de internationale handel - Incotermen - Vervoersdocumenten - Internationaal betalingsverkeer

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
Toelichting:
De student kan een geheel van informatie opsplitsen in essentiële deelaspecten, deze formuleren, begrijpen en verbanden leggen tussen de deelaspecten (analyseren); kan hoofd‐ en bijzaken onderscheiden en grote hoeveelheden informatie reduceren tot de belangrijkste onderdelen (synthetiseren/selecteren); k an voorbeelden en toepassingen bedenken bij meer abstracte informatie (concretiseren); kan nieuwe kennis zelfstandig toepassen in situaties waar die kennis vereist is (integreren); kan verbanden zoeken tussen verschillende onderdelen van informatie (relateren); kan een zinvolle logische structuur aanbrengen in informatie (structureren).

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

  • BC18 De bachelor in logistiek is in staat leiding te geven aan transportactiviteiten, transportactiviteiten te plannen, contacten te onderhouden met logistieke dienstverleners en de keuze voor een modaliteit te onderbouwen.
Toelichting:

De student kan de werking van de internationale instellingen beschrijven. De student kan de taak van instellingen als export Vlaanderen, ministerie van buitenlandse handel, de diplomatieke posten beschrijven. De student kan de taak van de verschillende tussenpersonen in de internationale handel beschrijven. De student kan de documenten in de internationale handel erkennen en kan het enig document lezen. De student kan de meest geschikte betalingsvorm selecteren.

 

BC18: De student kan transportprocedures opstellen rekening houdend met de reglementering;  instructies en documenten opstellen; documenten controleren en in orde maken.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

algemene economie 1log transporteconomie 1/2log

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

B. Omschrijving

A. Types

  • mondeling examen

B. Omschrijving

OA:
05210589
Code:
05210589
Vakcoördinator:
Raf Meylaers
Semester:
1
Studiepunten:
4
Onderwijstaal:
Nederlands