Pluimveehouderij
Inleiding bedrijfspluimveehouderij
Anatomie en fysiologie van pluimvee
Het consumptie-ei en de eikwaliteit
Voortplanting en vruchtbaarheid van pluimvee
Kunstmatig broeden, het broedei, de broeierij
Via opdrachten tijdens uitstappen, bedrijfsbezoeken, studiedagen en beurzen verwerven de studenten inzichten in: bedrijfsuitrusting pluimveestallen, pluimveevoeding, pluimveeziekten, pluimveemanagement Mogelijke uitstappen zijn: PDLT-eikwaliteit/hygiëne, eierverwerking-legkippenbedrijf, VIV Utrecht, Beurs-’s Hertogenbosch, pluimveedagen-Geel, broeierij, proefbedrijven, pluimveeslachterij, veevoederbedrijf.
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
Toelichting:
De pluimveehouderij, de meest moderne dierlijke veredelingssector wordt in al zijn aspecten besproken zowel foktechnisch als economisch.
De studenten kunnen de ketenstructuur van de pluimveesector schematisch voorstellen en het belang van de sector inschatten.
De studenten kunnen technische productieresultaten berekenen en interpreteren.
De studenten verwerven inzicht in de bedrijfsvoering van verschillende soorten pluimveebedrijven
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving