zoötechnie pract (2009-2010)

De dierlijke productie

Het belang van de dierlijke productie

Kwaliteit van het product vlees

Dierenwelzijn in de veehouderij

Evaluatie van welzijn

Dierenwelzijn en huisvesting

Dierenwelzijn in het spanningsveld tussen fysiologie en technologie

Strategie van de distributie inzake dierenwelzijn

Ethische aspecten van dierenwelzijn in de veehouderij

Dierengedrag - Gedragsprogramma's --- voedsel- en wateropname --- grazen --- rangorde --- voortplanting

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 04. Vermogen tot kritische reflectie
  • 08. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 01. Een onderzoekende houding hebben met inbegrip van een appreciatie van de onzekerheid, de ambiguïteit en de grenzen van de kennis
  • 03. In staat zijn om de relevante data te verzamelen die de oordeelsvorming over maatschappelijke, wetenschappelijke en ethische vraagstukken kunnen sturen

C. Beroepsspecifieke competenties

  • C01 Systematische kennis hebben van de kernelementen van een discipline.
  • C03 Begrip hebben van de structuur van het vakgebied en samenhang met andere vakgebieden.
  • C04 Praktisch gericht kunnen denken en handelen vanuit wetenschappelijk inzicht.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Basiskennis chemie Basiskennis biologie en dierkunde Elementaire kennis van voedermiddelen

A. Type

  • cursus
  • audiovisueel materiaal

B. Verplichte leermiddelen

Eigen cursus Handboeken en tijdschriften over dieren Bezoeken aan gespecialiseerde beurzen over dierlijke productie Vaktijdschriften over zoötechnie

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

B. Omschrijving

A. Types

B. Omschrijving

OA:
03202000
Code:
03202000
Vakcoördinator:
Jos Van Thielen
Semester:
2
Studiepunten:
1,1
Onderwijstaal:
Nederlands