Verpakking (2009-2010)

- Verpakking in golfkarton

- Verpakking in kunststof

- Mechanische en klimatologische invloeden

- Vocht en oplossingen

- Meerwegtransportverpakking

- Transportsimulatie, stabiliteit van pallets

- Ladingszekering

- Praktijk (verpakken en testen)

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
Toelichting:
De student kan een geheel van informatie opsplitsen in essentiële deelaspecten, deze formuleren, begrijpen en verbanden leggen tussen de deelaspecten (analyseren); kan hoofd‐ en bijzaken onderscheiden en grote hoeveelheden informatie reduceren tot de belangrijkste onderdelen (synthetiseren/selecteren); kan voorbeelden en toepassingen bedenken bij meer abstracte informatie (concretiseren); kan nieuwe kennis zelfstandig toepassen in situaties waar die kennis vereist is (integreren); kan verbanden zoeken tussen verschillende onderdelen van informatie (relateren).

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 10. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk
Toelichting:
De student neemt een beredeneerd standpunt in maatschappelijke vragen; springt bewust om met het gebruik van grondstoffen en materiaal; is actief gericht op veiligheid en doet suggesties voor veiligheidsprocedures; gaat op zoek naar duurzame oplossingen voor problemen.

C. Beroepsspecifieke competenties

  • BC1 De bachelor in de logistiek is in staat om klantgericht te denken en te handelen.
  • BC3 De bachelor in de logistiek is pro-actief, vooruitdenkend en houdt rekening met mogelijke gebeurtenissen in de toekomst.
  • BC8 De bachelor in de logistiek is zich bewust van de impact van zijn handelen, keuzes en beslissingen op het milieu, de kwaliteit en de veiligheid en houdt rekening met de van kracht zijnde reglementering.
Toelichting:

BC1: De student kan klantgericht communiceren zowel naar interne als externe klanten; eisen en wensen van klanten meenemen in het uitwerken van oplossingen; eisen en wensen van klanten afwegen bij het nemen van beslissingen, het maken van keuzes.

BC3: De student kan inspelen op mogelijke toekomstige situaties en verhoudingen; betrokken en verantwoordelijk initiatief nemen; meteen ingrijpen wanneer iets fout loopt of dreigt fout te lopen.

BC8: De student kan bewust en gewetensvol handelen; rekening houden met gangbare regels en verwachtingen; afwegen of keuzes of handelen een invloed hebben op het milieu, de kwaliteit of de veiligheid; situaties herkennen waar zich een probleem voordoet of kan voordoen op gebied van milieu, kwaliteit of veiligheid; gedreven zijn om een probleemsituatie te voorkomen of te verhelpen.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Studenten hebben de volgende cursussen/boeken/artikels doorgenomen - Geen Studenten hebben de volgende onderwijsactiviteiten gevolgd -Inleiding logistiek Studenten bezitten de volgende competenties -Geen

A. Type

  • cursus
  • materiaal op leeromgeving

B. Verplichte leermiddelen

cursus Materiaal- en verpakkingsleer. Niet gepubliceerde cursus, KHKempen, Geel,

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • labo en werkcollege

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen

B. Omschrijving

OA:
05210655
Code:
05210655
Vakcoördinator:
Raf Meylaers
Semester:
2
Studiepunten:
3
Onderwijstaal:
Nederlands