Hedendaagse problemen m.b.t. de voeding (chemische en biologische verontreiniging)
Het ontstaan van de eetwarenwetgeving, principes van de warenwetgeving
Basisreglementen, horizontale en verticale reglementen
Analyse van de wet van 24 januari 1977
Reglementering van de toevoegsels, aroma's en technologische hulpstoffen: nummering van de additieven, toxicologische evaluatie van het gebruik van additieven (Acceptable Daily Intake)
Reglementering van de contaminanten
Reglementering van producten andere dan voedingsmiddelen
Reglementering van etikettering en reclame van voedingsmiddelen
Reglementering van samenstelling en benaming van voedingsmiddelen
Structuur en opbouw van de warenwetgeving: reglementering van: fabricage- en bewaarmethoden, van in- en uitvoer, van de hygiƫne, van de controle, van schadelijke waren, van prijzen en hoeveelheden, analysemethoden voor voedingsmiddelen, toevoegsels en contaminanten en voor producten andere dan voedingsmiddelen
De Belgische warenwetgeving en de Europese regelgeving
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
Toelichting:
De studenten leren werken met wetteksten, de structuur en opbouw van de warenwetgeving leren kennen en gebruiken.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
- oefenpracticum
- labo en werkcollege
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving