Intern transport (2009-2010)

- Lastdrager (soorten, eigenschappen, palletiseren, beheer van distributieverpakking, poolemballage)

- Case lastdrager

- Intern transport (soorten, eigenschappen, kostencalculatie, beheer, gebruik, batterijlading en veiligheid)

- Case intern transport

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 03. Kritisch reflecteren
  • 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
Toelichting:

01: De student kan een geheel van informatie opsplitsen in essentiële deelaspecten, kan verbanden leggen tussen de deelaspecten (analyseren); kan hoofd‐ en bijzaken onderscheiden (synthetiseren); kan voorbeelden en toepassingen bedenken (concretiseren); kan nieuwe kennis toepassen in situaties waar die kennis vereist is (integreren); kan verbanden zoeken tussen verschillende onderdelen van informatie (relateren).

02: De student bepaalt wat hij precies in welke mate moet weten; vindt de benodigde informatie; evalueert op een kritische wijze de gevonden informatie; beheert verzamelde en gecreëerde informatie; past oudere en nieuwe informatie toe om nieuwe concepten samen te stellen of om nieuwe inzichten te creëren.

03: De student stelt het eigen functioneren in vraag, analyseert en beoordeelt het eigen werk.

06: De student kan schriftelijk rapporteren.

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
Toelichting:
De student kan complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk analyseren; zinvolle oplossingsstrategieën ontwikkelen en toepassen.

C. Beroepsspecifieke competenties

  • BC1 De bachelor in de logistiek is in staat om klantgericht te denken en te handelen.
  • BC6 De bachelor in de logistiek is in staat zijn werk met de nodige nauwkeurigheid en stiptheid uit te voeren.
  • BC9 De bachelor in de logistiek is in staat te werken met o.a. tekstverwerking, rekenbladen, databases, internet, e-mail, …
  • BC21 De bachelor in de logistiek is in staat leiding te geven aan het interne transportproces, kan hulpmiddelen beheren en de functionele eisen ervan aangeven.
Toelichting:

BC1: De student kan klantgericht communiceren zowel naar interne als externe klanten; eisen en wensen van klanten meenemen in het uitwerken van oplossingen; eisen en wensen van klanten afwegen bij het nemen van beslissingen, het maken van keuzes.

BC2: De student heeft de discipline om secuur te werken; oog voor details en verbanden; probeert fouten te voorkomen; gaat bij het ontdekken van fouten hij zelfstandig fouten corrigeren.

BC9: De student kan moderne communicatiemiddelen gebruiken, rapporten maken met een tekstverwerker en gegevens verwerken met een rekenblad.

BC21: De student kan toezien op het juist gebruik van het intern transportmiddel); interne transportmiddelen beheren (bepalen van de interne transportkost; efficiëntie van het transportproces bepalen; ondersteuning bieden bij de leverancierselectie; ondersteunen bij de keuze om het onderhoud zelf te doen of uit te besteden); de functionele eisen van het interne transportproces aangeven (bepalen van de technische vereisten van het interne transportmiddel; bepalen van de uitvoeringsaspecten van het interne transportmiddel.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

A. Type

  • cursus
  • materiaal op leeromgeving

B. Verplichte leermiddelen

- Raf Meylaers, Materials handling - Deel 1: De lastdrager, Niet gepubliceerde cursus, KHKempen

- Raf Meylaers, Materials handling - Deel 2: Intern transport, Niet gepubliceerde cursus, KHKempen

- Presentaties op Toledo

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • groepswerk

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen
  • mondeling examen
  • paper/werkstuk

B. Omschrijving

OA:
05215020
Code:
05215020
Vakcoördinator:
Raf Meylaers
Semester:
1
Studiepunten:
4
Onderwijstaal:
Nederlands