In het projectwerk zuivel worden de verschillende onderwerpen die in hoorcolleges aan bod komen, geïntegreerd in het thema melk en zuivelproducten: chemie, procestechnologie, microbiologie, wetgeving, ...
De studenten werken hierbij in groep in het labo, in de pilootinstallatie, gaan op bezoek in een zuivelbedrijf, vatten specifieke delen van de wetgeving samen, ...
A. Algemene competenties
- 01. Op een wetenschappelijke wijze kunnen denken en handelen
- 02. Kunnen omgaan met complexe problemen
- 03. Beschikken over het vermogen tot oordeelsvorming in een onzekere context
- 04. Kunnen reflecteren op het eigen denken en werken en het kunnen vertalen van die reflectie naar het ontwikkelen van meer adequate oplossingen
- 05. Beschikken over het vermogen tot communiceren van het eigen onderzoek en probleemoplossingen met vakgenoten en leken
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 06. Kunnen samenwerken in een multidisciplinaire omgeving
- 01. Kunnen gebruiken van methoden en technieken in onderzoek
C. Beroepsspecifieke competenties
Toelichting:
De studenten kunnen de concepten uit de hoorcolleges toepassen op de aangeboden thema's.
De studenten kunnen mondeling en schriftelijk rapporteren over de uitgevoerde experimenten.
De studenten kunnen informatie opzoeken om de waargenomen analyseresultaten te verklaren.
De studenten kunnen de projectinhoud op een correcte, bondige en volledige wijze voorstellen.
De studenten kunnen taken verdelen en in groep functioneren.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Levensmiddelenchemie
Levensmiddelenanalyse
Levensmiddelentechnologie
Levensmiddelenmicrobiologie
Warenwetgeving
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Labohandleiding
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
- groepswerk
- labo en werkcollege
B. Omschrijving
A. Types
- schriftelijk examen
- permanente evaluatie
B. Omschrijving