Studie van het R&D-proces in de voedingsindustrie.
Opstellen van een gedetailleerde documentatie over het R&D-proces van een nieuw product.
Baktarwe: herkomst, soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskontrole
Aardappelen: teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Suikerbieten: teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Brouwersgerst: soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskontrole
Ongemout
Hop: soorten, hopchemie
Groenten en fruit: soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Oliehoudende planten: soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Cacaobonen: soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Koffiebonen: soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Thee: soorten, teeltomstandigheden, kwaliteitskenmerken
Melk: chemie van de melk, kwaliteitskenmerken
Vlees: soorten, kwaliteitskenmerken
Vis: soorten, kwaliteitskenmerken
Maalderijtechnologie, bakkerijtechnologie, productie van deegwaren, verwerking van aardappelen
Productie van bietsuiker, productie van suikerwaren
Mouterijtechnologie, brouwerijtechnologie
Algemene verwerking van groenten en fruit,tomatenproducten
Productie van vruchtenconfituur en –concentraten, productie van vruchtesap
Olie- en vettechnologie, productie van margarine
Chocoladetechnologie
Verwerking van koffiebonen, verwerking van theebladeren
Zuiveltechnologie: consumptiemelk, yoghurt, kaas, consumptie-ijs
Vleestechnologie, vistechnologie
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
Toelichting:
De studenten moeten een elementair inzicht verwerven in het productontwikkelingsproces in de voedingsindustrie.
De studenten moeten een volledig scenario voor de ontwikkeling van een nieuw product kunnen uitwerken.
De studenten moeten inzicht verwerven in de teeltomstandigheden en de biologische kenmerken van de grondstoffen die gebruikt worden in de levensmiddelenindustrie.
De studenten moeten een relatie kunnen leggen tussen teeltomstandigheden en kwaliteit van de voortgebrachte grondstoffen.
De studenten moeten inzicht verwerven in de technologie van de verschillende industriële levensmiddelenproducties.
De studenten moeten een relatie kunnen leggen tussen de toegepaste verwerkingsprocessen en de kwaliteit van de eindproducten.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving