Uitdieping van een typevoorbeeld in de glasgroente- en vollegrondsteelt met volgende thema’s: economische gegevens, teelttechniek(waaronder opkweek, bemesting, teeltwijzen, rassen, klimaatgegevens en teelthandelingen), mechanisatie en automatisatie, arbeid, gewasbescherming en actuele thema’s.
A. Algemene competenties
- 01. Op een wetenschappelijke wijze kunnen denken en handelen
- 02. Kunnen omgaan met complexe problemen
- 03. Beschikken over het vermogen tot oordeelsvorming in een onzekere context
- 04. Kunnen reflecteren op het eigen denken en werken en het kunnen vertalen van die reflectie naar het ontwikkelen van meer adequate oplossingen
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 03. Kunnen toepassen van paradigma' s in het domein van de wetenschappen en het kunnen aanduiden van de grenzen van paradigma' s
- 05. Het vermogen tot originaliteit en creativiteit met het oog op het continu uitbreiden van de kennis en inzichten
- 06. Kunnen samenwerken in een multidisciplinaire omgeving
- 08. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk
C. Beroepsspecifieke competenties
- C01 Inzicht hebben in de nieuwste kennis van het vakgebied of delen ervan.
- C02 In staat zijn om de wijze waarop de theorievorming evolueert, te volgen en te interpreteren.
- C04 Een onderzoekende houding aannemen, zelfstandig en resultaatgericht onderzoek kunnen uitvoeren.
- C10 Rekening houden met natuur, milieu, veiligheid en zorgsystemen.
- C24 Een plantaardige leefgemeenschap kunnen begrijpen, ontwerpen, optimaliseren en realiseren (BIO).
Toelichting:
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
De cursus bouwt voort op de vakken hierboven aangegeven
A. Type
- cursus
- audiovisueel materiaal
B. Verplichte leermiddelen
Eigen cursus en presentaties, allerlei beeldmateriaal over groenten, installaties en schadebeelden
C. Aanbevolen leermiddelen
Verwijzingen naar interessante websites
PROEFTUINNIEUWS, 2-wekelijks tijdschrift.
GROENTEN EN FRUIT, wekelijks tijdschrift
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving