Sport 1 (2008-2009)

Onder begeleiding van de docent verwerf je in dit opleidingsonderdeel essentiële en specifieke vakkennis en vaardigheden omtrent de voornaamste bewegingsdomeinen van de Lichamelijke Opvoeding en de Bewegingsrecreatie op niveau van de zes- tot twaalfjarigen. Je hebt die kennis en vaardigheden nodig om Lichamelijke Opvoeding te onderwijzen aan leerlingen van het lager onderwijs, en vormen van Bewegingsrecreatie te geven aan jonge sportclubparticipanten (bewegingsscholen). Het opleidingsonderdeel staat alleen in het eerste jaar van de opleiding op het programma.

A. Algemene competenties

  • 02. Informatie verwerven en verwerken

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 08. Teamgericht kunnen werken
  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • C01 Begeleider leer- en ontwikkelingsprocessen.
  • C03 Inhoudelijk expert.
  • C04 Organisator.
  • C05 Innovator-onderzoeker.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Je bent allround motorisch bekwaam. Concreet betekent dit dat je behoorlijk scoort op de basismotorische eigenschappen, d.w.z. je beschikt over een goede loopuithouding en je bent relatief krachtig, lenig en explosief. Je kunt zwemmen en je beheerst de elementaire gymnastische vaardigheden. Je bent vaardig met de bal in de traditionele balsporten en je hebt gevoel voor ritme en coördinatie, maar niet alleen op muziek.

OO:
10105693
Code:
10105693
Vakcoördinator:
Frank Peeters
Semester:
1
Studiepunten:
4
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend