Voedselbereiding & keukentechnologie (2008-2009)

Tijdens de lessen voedselbereiding leert de student werken met de productgroepen binnen een maaltijd. Hij leert verschillende bereidingsmethoden en -apparatuur kennen. Naast klassieke bereidingswijzen worden ook vreemde en alternatieve gerechten verwerkt. Bij het bereiden van het voedsel zal de student aandacht schenken aan voedingskundige, organisatorische en hygiënische principes. In deze praktische cursus integreren we receptenleer en keukentechnologie. De student leert gangbare portiegroottes kennen en past recepturen aan aan de basisbeginselen van een gezonde, smakelijke voeding. Hij zoekt bovendien naar de wetenschappelijke achtergronden van wat zich tijdens de bereidingsprocessen afspeelt.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 03. Kritisch reflecteren
  • 04. Projectmatig en methodisch handelen in functie van creatieve kennisontwikkeling
  • 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 08. Teamgericht kunnen werken
  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën

C. Beroepsspecifieke competenties    

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
06002266
Code:
06002266
Vakcoördinator:
Karin Van Ael
Semester:
1+2
Studiepunten:
4
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Neen
Deeltijds:
Deeltijds eerste deel
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend