Automatisch transport (2008-2009)

Niet alle goederen worden manueel verplaatst. De sttudent bekijkt perslucht-aangedreven installaties. Vloeistoffen en granulaten worden in leidingen getransporteerd. Wat gebruiken we nu best in welke situatie? Welke eisen worden er gesteld? In elke onderneming klein of groot zijn er toestellen en installaties die tijdig moeten onderhouden worden om er voor te zorgen dat het proces niet stilvalt. De student krijgt  inzicht in de verschillende onderhoudssystemen. Het is niet de bedoeling om het onderhoud te kunnen doen, maar wel om de impakt er van te begrijpen. Als logistiek specialist zal je zeker met het onderhoud rekening houden en dit tijdig moeten inplannen.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • C04 Het magazijnproces managen, rekening houdend met parameters als productspecificatie, in-, op- en uitslagstrategieën, conditioneringseisen, voorraadprognose, opslag- en handlingcapaciteit, opslag-technische beperkingen, productidentificatiesystemen.
  • C05 Het distributieproces managen, rekening houdend met parameters als orderspecificatie, leveringsvoorwaarde, prognose, productie-, distributie- en transportplanning, verpakkings- en transporteis, vervoersmodi en hun specifieke capaciteiten.
  • C12 Managementvaardigheden beheersen waarmee problemen van strategische en tactische aard kunnen aangepakt worden.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
05101186
Code:
05101186
Vakcoördinator:
Valère Neys
Semester:
1
Studiepunten:
5
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend