Kwaliteitszorg/projectmanagement (2008-2009)

Deze cursus geeft een inleiding over de verschillende kwaliteitssystemen in de voedingssector, primaire productie en dierenartsenpraktijk. Hierbij wordt het ontstaan, de wetgeving, de structuur en het doel van de verschillende systemen besproken. Aansluitend wordt een inleiding gegeven over projectmanagement. Hierbij worden technieken besproken die aangereikt om efficiënt en gestructureerd te werken en die nuttig kunnen zijn bij het opstellen van een kwaliteitssysteem.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 03. Kritisch reflecteren
  • 04. Projectmatig en methodisch handelen in functie van creatieve kennisontwikkeling

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
  • 10. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • AB5 - Kwaliteitszorgsystemen kunnen hanteren en/of realiseren - Binnen de werkeenheid kan men werken met bestaande kwaliteitszorgsystemen of meehelpen ze te implementeren.
  • AB-DZ-EC1: Controle op en behoud van een gezonde en veilige werkomgeving - 1A Behoud en controle van een gezonde en veilige werkomgeving - 1B Het gebruik van standaardprocedure m.b.t. de gezondheid en veiligheid van de medewerkers.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
03109251
Code:
03109251
Vakcoördinator:
Guy Van Daele
Semester:
1
Studiepunten:
3
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend