Twee- en driedimensionele vormgeving (2008-2009)

In dit opleidingsonderdeel verwerft de student de vakkennis, vaardigheden en attitudes die hij nodig heeft om Plastische Opvoeding te onderwijzen aan leerlingen van de eerste en tweede graad secundair Onderwijs en het volledige beroepsonderwijs. Het opleidingsonderdeel staat in de 3 jaren van de opleiding op het programma.

In het tweede jaar:

- Verdiept de student zich in een beperkt aantal 2- en 3-dimensionale technieken. Aan de hand van een thema experimenteert de student met materialen en technieken. De student leert een verband zien tussen de specifieke expressiemogelijkheden van technieken en de inhoud van zijn werk. Hij leert gericht kiezen tussen 2- en 3-dimensionale technieken om tot een krachtig eindresultaat te komen.
- Aan de hand van een beeldend- literair werk leert de student het verband zien tussen de verschillende beeldende disciplines en leert het eigen beeldmateriaal gericht gebruiken om een krachtig project te realiseren en voor te stellen waarin alle toegepaste disciplines elkaar versterken. De presentatie wordt in team opgebouwd.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties    

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
10105684
Code:
10105684
Vakcoördinator:
Veerle Nelen
Semester:
1+2
Studiepunten:
6
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend