Module PAV ander vak
In deze module sluiten we aan bij hetgeen je in de opleiding voor je andere onderwijsvakken (ook in ICT) hebt opgestoken. In PAV is het belangrijk de verschillende invalshoeken te integreren, met inbegrip van ICT.
Module Economie
In dit opleidingsonderdeel verwerf je vakkennis die je helpt om economische thema's of onderwerpen uit te werken. Bovendien geeft het je een beeld van de cursus Bedrijfsbeheer die leerlingen in het BSO krijgen.
Module Omgang
Het realiseren van een gepaste omgang met leerlingen is voor elke beginnende leraar belangrijk, zeker voor een leerkracht in het BSO. Daarom schenken we hieraan expliciet aandacht in deze module. De opdracht sluit aan bij de ervaringen in een langdurige stage en hoort dus thuis in het derde jaar van de opleiding.
Module PAV praktijk
Deze module richt zich naar de aspecten waarmee een leerkracht PAV te maken krijgt naast het gewone lesgeven. Deze aspecten situeren zich op het niveau van de school. Ook andere werksituaties dan het "gewone" SO komen aan bod. In deze zin sluit deze module aan bij de ervaringen van een langdurige stage.
A. Algemene competenties
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 08. Teamgericht kunnen werken
C. Beroepsspecifieke competenties
- C01 Begeleider leer- en ontwikkelingsprocessen.
- C02 Opvoeder.
- C03 Inhoudelijk expert.
- C05 Innovator-onderzoeker.
- C07 Lid van schoolteam.
- C09 Lid van de onderwijsgemeenschap.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties