Het is belangrijk dat de studenten Landbouwkunde- plantaardige en dierlijke productie en animal life in contact komen met de verschillende bedrijvigheden (toelevering en verwerking) in de ganse keten van de dierproductie.
Via een aantal bedrijfsbezoeken komen de studenten hiermee in kontact en kunnen ze hun mogelijk toekomstige werkveld leren kennen. Bedrijfsbezoeken gebeuren bij slachterijen, vleesverwerkend bedrijf, stalinrichtingsbedrijf, landbouwproductiebedrijf, rendac, alternatieve veehouderijbedrijven, ....
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 03. Projectmatig en methodisch handelen in functie van creatieve kennisontwikkeling
- 04. Vermogen tot kritische reflectie
- 07. Verantwoordelijkheid opnemen
- 08. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 01. Een onderzoekende houding hebben met inbegrip van een appreciatie van de onzekerheid, de ambiguïteit en de grenzen van de kennis
- 02. Kennis hebben van onderzoeksmethoden en -technieken en deze adequaat kunnen toepassen
- 03. In staat zijn om de relevante data te verzamelen die de oordeelsvorming over maatschappelijke, wetenschappelijke en ethische vraagstukken kunnen sturen
C. Beroepsspecifieke competenties
- C01 Systematische kennis hebben van de kernelementen van een discipline.
- C02 Gedetailleerde kennis hebben, geïnspireerd door de nieuwste ontwikkelingen van de discipline.
- C04 Praktisch gericht kunnen denken en handelen vanuit wetenschappelijk inzicht.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties