seminaries/excursies L (2008-2009)

Het is belangrijk dat de studenten Landbouwkunde- plantaardige en dierlijke productie en animal life in contact komen met de verschillende bedrijvigheden (toelevering en verwerking) in de ganse keten van de dierproductie.

Via een aantal bedrijfsbezoeken komen de studenten hiermee in contact en kunnen ze hun mogelijk toekomstige werkveld leren kennen. Bedrijfsbezoeken gebeuren bij slachterijen, vleesverwerkend bedrijf, stalinrichtingsbedrijf, landbouwproductiebedrijf, rendac, alternatieve veehouderijbedrijven, ....

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
Toelichting:
De verkregen informatie kunnen ordenen, interpreteren en verwerken. Een eigen oordeel vormen over praktijksituaties en onderzoeksdomeinen.

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 01. Een onderzoekende houding hebben met inbegrip van een appreciatie van de onzekerheid, de ambiguïteit en de grenzen van de kennis
  • 02. Kennis hebben van onderzoeksmethoden en -technieken en deze adequaat kunnen toepassen
Toelichting:
De studenten komen geregeld in contact met bedrijven uit het werkveld en onderzoeksinstellingen. Zij krijgen hierdoor ook een overzicht van de lopende onderzoeken: vanaf probleemstelling, over aanpak en uitwerking, tot resultaat. De studenten ontwikkelen zo de vaardigheid om onderzoek op te zetten en uit te voeren. Door deze contacten, leren ze zelf hoe onderzoek moet aangepakt en opgezet worden.

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
De studenten leren de sector en zijn problemen kennen. Bij de bezoeken aan de ondersteunende onderzoeksinstellingen leren ze de stand en aanpak van het onderzoek kennen. Studiedagen of beurzen,leert hen de sector beter te kennen en beter te plaatsen in de gehele economie.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Kunnen rapporteren Begrippen uit landbouw en veehouderij

A. Type

  • Andere: diverse bedrijfsbezoeken

B. Verplichte leermiddelen

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • groepswerk
  • bedrijfsbezoeken

B. Omschrijving

A. Types

  • paper/werkstuk
  • permanente evaluatie

B. Omschrijving

Van elke excursie wordt er door een groepje studenten een uitgebreid verslag gemaakt, welk aan alle collega-studenten wordt bezorgd.

OA:
03203070
Code:
03203070
Vakcoördinator:
Jos Van Thielen
Semester:
2
Studiepunten:
0
Onderwijstaal:
Nederlands