Nederlands deel 3 (2007-2008)

Nederlands is een duidelijk aanwezige leerinhoud in de lagere school, maar is tevens het belangrijkste leermiddel. In dit opleidingsonderdeel verdiept de student zich verder in de vakkennis en verfijnt hij de vakdidactische vaardigheden en attitudes die hij in het eerste jaar heeft verworven. Hierbij wordt een grotere mate van zelfstandigheid verwacht. Het accent ligt nu nog meer op de didactiek van de verschillende leereenheden.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 03. Kritisch reflecteren
  • 04. Projectmatig en methodisch handelen in functie van creatieve kennisontwikkeling
  • 05. Leiding geven
  • 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties    

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

- De student heeft voldoende interesse voor het fenomeen taal en communicatie. - De student beheerst de leerstof van de lagere school en beschikt zelf over voldoende achtergrond om die leerstof zinvol te kaderen. - De student is bereid die achtergrond verder uit te diepen in functie van de lagere school. - De student is zelf voldoende taalvaardig (mondeling en schriftelijk) om voor de leerlingen een voorbeeldfunctie uit te oefenen. - De student is bereid om zijn eigen taalvaardigheid verder te optimaliseren. - De student heeft de competenties van Nederlands 1 en 2 verworven of is geslaagd voor het vorige programmajaar.

OO:
10105530
Code:
10105530
Vakcoördinator:
Nin Van Hove
Semester:
1
Studiepunten:
3
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
verdiepend