Duits (2007-2008)

De cursus wordt systematisch opgebouwd rond de onderdelen thema en grammatica. De activiteiten en vaardigheden die tot het beroepsprofiel van de medisch secretaresse behoren, vormen het uitgangspunt voor deze cursus Duits, Daarbij komen volgende thema's aan bod: - contact leggen en persoonlijke gegevens opvragen - afspraakbeheer - het beroep en het takenpakket van medisch secretaresse - werken in een ziekenhuis - module medische woordenschat Wat de studie van de grammatica betreft, wordt de vervoeging van de werkwoorden en het gebruik van de naamvallen bijgebracht. Beoogd eindniveau: CEFR A1

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
Hoofdcompetentie: De studenten OM kunnen zakelijke communicatie zelfstandig afwikkelen. Concretisering: 1. De studenten OM bezitten de vereiste taalkennis om zakelijke informatie af te handelen. 2. De studenten OM kunnen de benodigde zakelijke informatie verzamelen en beoordelen. 3. De studenten OM kunnen zakelijke informatie verwerken en presenteren 4. De studenten OM kunnen een geschikte comunicatiestrategie voor zakelijke situaties bepalen.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Studenten die in het eerste jaar geslaagd zijn, worden tot deze cursus toegelaten. Buitenlandse studenten moeten niveau 4 van het talenportfolio hebben bereikt en moeten bij het departementshoofd een aanvraag indienen om tot de cursus toegelaten te worden.

A. Type

  • cursus

B. Verplichte leermiddelen

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • oefenpracticum
  • groepswerk
  • begeleide zelfstudie

B. Omschrijving

A. Types

  • permanente evaluatie
  • Andere: Nl: moduar assessment

B. Omschrijving

OA:
08270380
Code:
08270380
Vakcoördinator:
Sigrid Van Audekerke
Semester:
1+2
Studiepunten:
7
Onderwijstaal:
Nederlands