e-business 2 (2007-2008)

- Ontwerpen van dynamische websites met ASP - Structuur en gebruik van VBscript en van het ASP-objectmodel - Databasekoppeling maken vanuit een webapplicatie. - Gegevens uit een database opvragen, verwijderen en wijzigen vanuit een webapplicatie - ASP code genereren in Visual Web Developper Express en verder aanpassen.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
- De bachelor in logistiek kan VBscript gebruiken en verwerken in een webpagina zodat hij/zij met deze code webpagina's creƫert die aan praktijksituaties beantwoorden. - De bachelor in logistiek kan een eenvoudige database ontwerpen in MS Access waarbij hij/zij een probleemstelling uit de logistieke sector kan beschrijven. - De bachelor in logistiek kan een databasekoppeling maken vanuit een website en de gegevens in een webpagina verwerken waarbij hij het bekomen resultaat kritisch controleert en eventueel corrigeert. - De bachelor in logistiek kan bestaande ASP pagina's aanpassen zodat ze de functionaliteit van een "shopping basket" en "e-commerce site" kunnen aanbieden.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Studenten hebben de volgende cursussen/boeken/artikels doorgenomen - Ontwerpen van statische websites met XHTML en CSS Studenten hebben de volgende onderwijsactiviteiten gevolgd - Competenties E-business 1 (1e jaar)

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Handboek Dreamweaver 8 - ASP Zie URL: http://www.mediatafel.com/

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • labo en werkcollege
  • elektronisch leerplatform

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen
  • praktische proef

B. Omschrijving

OA:
05210660
Code:
05210660
Vakcoördinator:
Jos Bogaerts
Semester:
1
Studiepunten:
3
Onderwijstaal:
Nederlands