levensmiddelenanalyse pract (2007-2008)

Lineaire regressie en correlatie Spectrometrische analysen - Inleiding op spectrometrie - Moleculaire absorptie spectrometrie - Moleculaire fluorescentie spectrometrie - Atomaire emissie spectrometre - ICP - Atomaire absorptie spectrometrie - Massaspectrometrie Chromatografische analysen - Inleiding op chromatografie - Gaschromatografie - Vloeistofchromatografie - Dunne-laagchromatografie Elektroforese Structuurbepaling van organische verbindingen - Infraroodspectrometrie - Nucleaire magnetische resonantie Levensmiddelenanalyse - Wateranalyse - Proteïnen - Koolhydraten - Lipiden

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Analytische chemie Basisvaardigheden voor chemische labo-analysen

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Eigen cursus Oefeningenbundel Labohandleiding Literatuur: Skoog, West en Holler (1996). Fundamentals of Analytical Chemistry, 7th edition, Saunders College Publishing. Multon (Ed.) (1997). Analysis of food constituents, Wiley-VCH, ISBN 0-471-18966-9 Pomeranz en Meloan (1994). Food analysis. Theory and practice, 3rd edition, Chapman and Hall, ISBN 0-412-98551-9

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • labo en werkcollege

B. Omschrijving

A. Types

  • mondeling examen

B. Omschrijving

OA:
03202260
Code:
03202260
Vakcoördinator:
Karel Dekoninck
Semester:
1+2
Studiepunten:
0
Onderwijstaal:
Nederlands