Stages, portfolio, supervisie, trajectbegeleiding (2007-2008)

Projectweek om studenten te laten kennis maken met het werkveld Stage op een algemene heelkundige dienst Stage op een materniteit Supervisie

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
De student kan theoretische kennis, begrippen en inzichten transfereren naar reële praktijksituaties. Binnen de school getrainde vaardigheden en technieken worden toegepast onder begeleiding van stagebegeleiders en mentoren. Kritische reflectie stelt de student in staat zijn eigen handelen en functioneren binnen het werkveld te evalueren en bij te sturen. In een ontwikkelingsportfolio neemt de student relevante informatie op over zijn functioneren en presteren. Hierbij ontwikkelt de student verantwoordelijkheid tov zijn leerproces en stippelt hij een gefundeerd, individueel leertraject uit.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Om tot het eerste jaar toegelaten te worden, moeten de kandidaten een getuigschrift secundair onderwijs bezitten, uitgereikt door de Vlaamse, de Franse of de Duitse gemeenschap van België. Deze getuigschriften geven toegang tot alle vormen van hoger onderwijs. Internationale studenten moeten niveau 4 Nederlands behaald hebben en zich wenden tot het departementshoofd om te worden toegelaten.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Logboek, stagebundel, introductiemap, studentenwerkmap, mentorenmap

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • stage

B. Omschrijving

A. Types

  • permanente evaluatie

B. Omschrijving

OA:
07283360
Code:
07283360
Vakcoördinator:
Katleen Grauwels
Semester:
2
Studiepunten:
3
Onderwijstaal:
Nederlands