1. Microbiologische basisbegrippen
2. Microscopisch onderzoek
3. Tellen van micro-organismen
4. Indicatororganismen voor de hygiëne van levensmiddelen
5. Hygiëne onderzoek van oppervlakken
6. Bedrijfsbezoek
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 03. Kritisch reflecteren
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
- 10. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk
C. Beroepsspecifieke competenties
- C04 Het magazijnproces managen, rekening houdend met parameters als productspecificatie, in-, op- en uitslagstrategieën, conditioneringseisen, voorraadprognose, opslag- en handlingcapaciteit, opslag-technische beperkingen, productidentificatiesystemen.
- C05 Het distributieproces managen, rekening houdend met parameters als orderspecificatie, leveringsvoorwaarde, prognose, productie-, distributie- en transportplanning, verpakkings- en transporteis, vervoersmodi en hun specifieke capaciteiten.
- C09 Rekening houden met kwaliteitszorg, en de invloed daarop van parameters als wetgeving en kwaliteitseisen intern en extern.
- C10 Kan rekening houden met veiligheidszorg en de invloed daarop van parameters als wetgeving, menselijke en sociale aspecten van de bedrijfsvoering.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Handleiding Labo HACCP van Eric Lens
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
- groepswerk
- labo en werkcollege
- bedrijfsbezoeken
B. Omschrijving
A. Types
- schriftelijk examen
- permanente evaluatie
- open boek
B. Omschrijving