Via de cursus Algemene Chemie en Inleiding tot Analytische Chemie leg je een stevige wetenschappelijke basis om de chemische processen die voedingsmiddelen ondergaan tijdens productie, bewaren en verteren, goed te begrijpen. De studie van de kwantitatieve aspecten van zowel aflopende als evenwichtsreacties bereidt je voor op de analytische aspecten die aan bod komen in de cursus voedingswarenanalyse van het tweede jaar.
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 03. Kritisch reflecteren
- 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
C. Beroepsspecifieke competenties
- C05 De voedings- en dieetkundige analyseert voedingsmiddelen om de hygiëne en samenstelling te evalueren.
- C08 De voedings- en dieetkundige past wetenschappelijke inzichten toe bij het oplossen van voedings-en dieetproblemen.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Gevolgde vakken: geen
Doorgenomen literatuur: geen
Verworven competenties: basiskennis algemene wiskunde