Biomedische wetenschappen (2006-2007)

Infectieziekten maken een belangrijk deel uit van de pathologie . In de cursus microbiologie vergaar je een basiskennis rond de micro-organismen en hun relatie tot infectieziekten . De link wordt gelegd naar enkele infectieziekten en hun preventie en behandeling . In het deel voedingsleer komen de volgende onderwerpen aan bod.: voedingsleer, voedselkeuze, Voeding bij gezondheid en voeding voor gezonde ouderen).

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • C05 Een cliënt benaderen vanuit een holistische mensvisie.
  • C10 Verpleegkundige handelingen verantwoord uitvoeren.
  • C13 Preventief zorgverlenen.
  • C17 Bereid zijn zich voortdurend bij te scholen en zich professioneel te ontwikkelen.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
09108605
Code:
09108605
Vakcoördinator:
Annemie Buelens
Semester:
2
Studiepunten:
5
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend