Infectieziekten maken een belangrijk deel uit van de pathologie . In de cursus microbiologie vergaar je een basiskennis rond de micro-organismen en hun relatie tot infectieziekten . De link wordt gelegd naar enkele infectieziekten en hun preventie en behandeling .
In het deel voedingsleer komen de volgende onderwerpen aan bod.: voedingsleer, voedselkeuze, Voeding bij gezondheid en voeding voor gezonde ouderen).
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
C. Beroepsspecifieke competenties
- C05 Een cliënt benaderen vanuit een holistische mensvisie.
- C10 Verpleegkundige handelingen verantwoord uitvoeren.
- C13 Preventief zorgverlenen.
- C17 Bereid zijn zich voortdurend bij te scholen en zich professioneel te ontwikkelen.
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties