Algemene chemie (deel 1) (2006-2007)

Chemie is uiteraard een essentieel onderdeel van je opleiding als chemist of biomedisch laboratoriumtechnoloog. Samen met "Algemene chemie en inleiding tot de analytische chemie" vormt deze cursus de basis voor alle chemische vakken, waarbij chemie in de ruimste zin wordt geïnterpreteerd. We starten met de basisbegrippen materie en reactie. Eens deze basis is gelegd worden in een logische volgorde de fijnstructuur van het atoom, de vorming van chemische bindingen en de daaruit resulterende verbindingen bestudeerd. Vervolgens komen de relatie tussen de elementaire opbouw van de materie en een aantal fysische eigenschappen van zowel zuivere stoffen als mengsels aan bod.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 03. Kritisch reflecteren

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • C04 De chemist kan op doordachte en kritische wijze resultaten (waaronder waarnemingen) noteren, bundelen en verwerken om tot zinvolle en volledige besluiten te komen.
  • C05 De chemist kan op adequate wijze mondeling en schriftelijk communiceren om een optimale informatiedoorstroming te verzekeren.
  • C07 De chemist is in staat om reactieschema's en bijhorende reactiemechanismen voor een (deel)syntheseproces uit te schrijven, de synthese uit te voeren en te optimaliseren om producten aan te maken met de vereiste specificaties.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

OO:
06003018
Code:
06003018
Vakcoördinator:
Mik Van Der Borght
Semester:
1
Studiepunten:
5
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Ja
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Nederlands
Opleidingsonderdeel type:
inleidend